Bricis par saslimšanu ar Covid-19: Man un Baibai nebija nekas nopietns

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: SIPA/Scanpix

Ar Covid-19 saslimusī Latvijas izlases biatloniste Baiba Bendika un galvenais treneris Ilmārs Bricis neizjūt izteiktus vīrusa simptomus un pēc četrām dienām plāno veikt atkārtotas pārbaudes, lai dotos uz Somiju, kur noritēs šīs sezonas pirmie divi Pasaules kausa posmi.

Svētdien Lietuvas portāls "Delfi.lt" ziņoja, ka valsts vadošais biatlonists Toms Kaukēns ir inficējies ar Covid-19. Kaukēns treniņus aizvadīja kopā ar Latvijas vadošo biatlonisti Baibu Bendiku. 

Portāls vēstīja, ka saslimšana ar vīrusu noteikta gan Bendikai, gan trenerim Ilmāram Bricim, bet pirmdien šo informāciju Bendika apstiprināja arī portālam "Sportacentrs.com".

Sarunā ar LETA Bricis skaidroja, ka abiem Latvijas pārstāvjiem slimības gaita ir viegla un, ja būtu iespēja startēt sacensībās, Bendika to, visticamāk, arī izmantotu. Tagad gan jācer, ka sezonu izdosies sākt nākamnedēļ. 3.decembrī gaidāms otrais Pasaules kausa posms, bet šonedēļ gaidāmais etaps būs jāizlaiž.

"Man un Baibai nebija nekas nopietns," atklāja pieredzes bagātais Bricis, norādot, ka neviens cits Latvijas pārstāvis ar vīrusu nav inficējies. "Pagājušās nedēļās sākumā pusotru dienu abiem bija paaugstināta temperatūra. Var just, ka šobrīdējā gatavība nav par visiem 100%, tomēr tas nav nekas ārkārtējs."

"27.novembrī veiksim atkārtotus testus, bet sacensību rīkotāji šeit ievēro vienas no stingrākajām prasībām. Lai varētu piedalīties sacensībās, Baibai jāpaspēj nodot negatīvs Covid-19 tests."

Bricis atklāja, ka Kaukēns Zviedrijā dzīvo atsevišķi no latviešiem, tāpēc slimība, visticamāk, pārnesta treniņu laikā.

Pasaules kausa sezonas starts paredzēts šajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Kontiolahti. Sestdien paredzētas sacensības individuālajās distancēs, bet dienu vēlāk notiks sprints.

Otrais Pasaules kausa posms paredzēts turpat Kontiolahti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu