Markīfs Moriss pagarinās līgumu ar "Lakers"

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Losandželosas "Lakers" pagarinās līgumu ar 2020.gada NBA čempionu uzbrucēju Markīfu Morisu, liecina ieraksts Morisa "Twitter" kontā un "Los Angeles Times" rīcībā esošā informācija.

Tiek ziņots, ka 31 gadu vecais Moriss saņems divu gadu darījumu veterāna minimuma apmērā.

Moriss "tviterī" par savu atgriešanos komandā paziņoja pirmdienas rītā.

2,03 metrus garais uzbrucējs ir daudzpusīgs aizsardzības spēlētājs un stabils trīspunktu metējs. Viņš pēdējā sezonā vidēji mačā guva 9,7 punktus un izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas, no tālās distances metot ar 38,6 procentu precizitāti.

21 izslēgšanas spēlē "Lakers" ceļā pēc sava 17. NBA čempionu titula viņš vidēji mačā guva 5,9 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas, metot ar 42 procentu precizitāti no trīspunktu līnijas.

Lielisks bija viņa sniegums NBA fināla trešās spēles laikā, kad viņš

guva 19 punktus, iemetot sešus no 13 metieniem no spēles, un izcīnot sešas atlēkušās bumbas 25 minūtēs. Viņa pieci iemestie trīspunktnieki bija karjeras labākais sasniegums izslēgšanas spēlēs.

Moriss parakstīja līgumu ar "Lakers" 23.februārī, kad iepriekšējo līgumu bija izpirkusi Detroitas "Pistons", kuras labā basketbolists aizvadīja astoņas spēles, vidēji spēlē laukumā pavadot 14,8 minūtes un gūstot 4,8 punktus.

Viņa brālis Markuss nedēļas nogalē pagarināja līgumu ar Losandželosas "Clippers".

Tikmēr, pretēji prognozētajam, svētdien "Lakers" ļāva kļūt par brīvo aģentu veterānu "centram" Markam Gasolam.

"Lakers" starpsezonas pārkārtojumus savās rindās sāka pagājušajā nedēļā, piesaistot saspēles vadītāju Denisu Šrēderu, par viņu atdodot aizsargu Deniju Grīnu un drafta tiesības uz Džeidenu Makdanielsu.

Vēlāk klubs iegādājās bijušo "Clippers" centru aizvadītās sezonas labāko sesto spēlētāju Montrezelu Harelu, par stenda sitienu un veterānu aizsargu Vesliju Metjūzu, kuram kā stabilam divvirzienu spēlētājam un līderim ģērbtuvēs jāaizpilda tukšā vieta komandā pēc Grīna aizmainīšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu