Kalvītis: Iespēja, ka pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā, ir minimāla (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis
Aigars Kalvītis Foto: Publicitātes foto

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis Latvijas Televīzijas (LTV) "Rīta panorāmā" otrdien izteicās, ka iespēja, ka 2021. gada pasaules čempionāts hokejā notiks Baltkrievijā, ir minimāla. 

Jau ilgāku laiku izskan dažādas versijas par gaidāmā pasaules čempionāta norisi Minskā, kur jau vairāk nekā trīs mēnešus notiek protesti pret Aleksandra Lukašenko režīmu. 

LHF Kalvīša personā pirmdien nosūtīja Baltkrievijas Hokeja federācijai (FHB) vēstuli, aicinot skaidrot incidentus, kuros iesaistīts FHB prezidents Dmitrijs Baskovs, kurš vairākkārt paudis atbalstu Lukašenko. 

Baskovs arī tiek saistīts ar uzbrukumu opozīcijas aktīvistam Ramanam Bandarenkam, kurš no gūtajiem savainojumiem slimnīcā nomira.

"Iespēja, ka pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā, ir ļoti minimāla," "Rīta panorāmā" sacīja Kalvītis. "Mums jāgaida, kā Starptautiskā hokeja federācija izņems šo līkumu. Mēs, pārējās hokeja valstis, to gaidām."

Izskanējusi arī informācija, ka pasaules čempionātu Latvija varētu rīkot vienatnē un otra halle varētu būs "Elektrum" olimpiskais centrs Rīgā.

"Jāņem vērā viens aspekts, uz kuru šobrīd neviens nevar sniegt atbildi: ja pasaules čempionāts notiks bez skatītājiem, tad šāds čempionāts "burbulī" maksās milzīgu naudu. Jautājums ir, kas par to maksās..." teica Kalvītis. "Gaidām, kas notiks. Neesmu ļoti liels optimists, ka tik īsā laikā iespējams noorganizēt "burbulī" čempionātu 16 komandām. Protams, ja saspringst, visu var dzīvē izdarīt."

"Katra nedēļa, kuru mēs nokavējam, padara šos jautājumus vēl smagākus."

Kalvītis cer, ka lielāka skaidrība par pasaules čempionāta norisi no IIHF puses tiks pieņemta tuvāko nedēļu laikā. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu