Jāgrs: Ovečkins var pārspēt Grecki un labot NHL rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaromīrs Jāgrs
Jaromīrs Jāgrs Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins var pārspēt leģendārā kanādieša Veina Grecka rekordu - visvairāk gūtie vārti Nacionālajā hokeja līgā (NHL), uzskata Čehijas hokeja zvaigzne Jaromīrs Jāgrs.

Greckis karjerā guva 894 vārtus NHL regulārajā čempionātā, bet 35 gadus vecais Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs labāko snaiperu sarakstā patlaban atrodas astotajā vietā, no līdera atpaliekot par 188 precīzu metienu tiesu.

NHL vēsturē regulārā čempionāta trešais labākais vārtu guvējs Jāgrs domā, ka Ovečkinam ir pa spēkam labot Grecka rekordu, kaut arī pirms vairākiem gadiem Čehijas hokejists bija pretējās domās.

"Agrāk es domāju, ka Ovečkinam nav izredžu pārspēt Grecka vārtu rekordu. Tas bija pirms sešiem gadiem," sacīja Jāgrs, kurš pirmdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā apmeklēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" 70. jubilejas pasākumu.

Jāgrs uzaicināts piedalīties svinīgajā pasākumā, jo viņš no 2008. līdz 2011. gadam pārstāvēja "Avangard" komandu.

"Alekss ir mainījies, kļuvis par labāku un efektīvāku hokejistu, nekā viņš bija jaunībā. Domāju, ka viņš tagad smagāk strādā. Viņam tas izdosies, ja viņam būs laba veselība un viņš turpinās strādāt tikpat smagi kā tagad," uzskata Jāgrs. 

Ovečkins pagājušajā sezonā NHL regulārajā čempionātā 68 spēlēs guva 48 vārtus, kas bija dalīti labākais rādītājs ar čehu uzbrucēju Davidu Pastrņāku no Bostonas 'Bruins".

NHL vēsturē Ovečkins ir viens no astoņiem hokejistiem, kuri karjerā guvuši vismaz 700 vārtu:

  1. Veins Greckis (Kanāda) 894
  2. Gordijs Hovs (Kanāda) 801
  3. Jaromīrs Jāgrs (Čehija) 766
  4. Brets Hals (ASV) 741
  5. Marsels Dions (Kanāda) 731
  6. Fils Espozito (Kanāda) 717
  7. Maiks Gartners (Kanāda) 708
  8. Aleksandrs Ovečkins (Krievija) 706 

Patlaban 48 gadus vecais Jāgrs joprojām turpina hokejista karjeru, pārstāvot Čehijas komandu "Kladno". Viņš ir šā kluba īpašnieks. Pagājušajā sezonā Čehijas augstākās līgas čempionātā Jāgrs 38 spēlēs sakrāja 29 punktus (15 vārti + 14 piespēles).

Covid-19 pandēmijas dēļ Jāgrs šosezon nav spēlējis, taču viņš negrasās likt  punktu hokejista karjerai. Viņš cer palīdzēt "Kladno" komandai atgriezties Čehijas augstākajā līgā. 

"Šis gads atšķiras no iepriekšējiem. Mēs nezinām, kas mūs gaida rīt, un tas prasa daudz enerģijas. Šogad netrenējos tik smagi kā iepriekšējos gados, bet joprojām vēlos šosezon spēlēt. Domāju, ka tas varētu notikt "play-off" mačos. Gribu būt spēlētājs, kas palīdz komandai uzvarēt. Šobrīd gan neesmu šāds spēlētājs, bet vēlos palīdzēt "Kladno" atgriezties augstākajā divīzijā," teica Jāgrs.

Jāgrs atzīst, ka motivācija spēlēt hokeju sāk zust un spēlēšana kļūst arvien grūtāka, tomēr viņš šobrīd nevar pateikt, cik ilgi vēl plāno turpināt karjeru.

"Šis gads noteikti nav pēdējais manā karjerā," uzsvēra Jāgrs, kurš apsolījis piedalīties "Ziemas klasikas" spēlē Čehijā uz atklātā laukuma, kas bija paredzēta šā gada decembrī, taču nu ir pārcelta uz 2021. gada pēdējo mēnesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu