NBA un FIBA neļauj Dončičam palīdzēt izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Basketbolistam Lukam Dončičam novembra nogalē nebūs iespējas palīdzēt Slovēnijas izlasei 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs, pirmdien atklāja Slovēnijas Basketbola federācija.

Federācija attālinātajā preses konferencē atklāja, ka Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) aizvien nav spējušas vienoties par sadarbību, tāpēc Dončičam nebūs ļauts spēlēt kvalifikācijas turnīrā pret Ukrainu (28.novembris) un Ungāriju (30.novembris).

Dončičs šajā sakarā pat esot runājis ar Dalasas "Mavericks" kluba īpašnieku Marku Kjūbanu, taču gala lēmumu pieņēma FIBA un NBA.

"Luka Dončičs paziņoja, ka vēlas palīdzēt izlasei, tāpēc mēs darījām visu iespējamo, lai to panāktu," skaidrojas Slovēnijas Basketbola federācijas prezidents Matejs Erjavecs.

"Saskārāmies ar problēmām FIBA un NBA. Dončičs to nevēlējās pieņemt, tāpēc runāja ar savu komandu, taču FIBA un NBA nostāja bija nemainīga."

Aptuveni pirms mēneša arī Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kolē norādīja, ka NBA nevēlas laist spēlētājus uz izlasēm FIBA logos. Viņš gan pauda pateicību par iespēju spēlētājiem piedalīties olimpiskās kvalifikācijas turnīrā, kā arī Tokijas olimpiskajās spēlēs.

NBA komandas 1.decembrī uzsāks darbu treniņnometnēs.

Slovēnija Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlē F grupā un šobrīd iekrājusi vienu uzvaru un zaudējumu. 

Dončičs pirms trim gadiem Eiropas čempionātā Slovēnijas izlasei palīdzēja izcīnīt pirmo zelta medaļu vēsturē, vēlāk arī tiekot iekļautam turnīra izlasē.

Jau ziņots, ka arī Latvijas izlases kandidātu sarakstā sākotnēji bija iekļauts NBA kluba Vašingtonas "Wizards" spēlētājs Anžejs Pasečņiks, taču arī viņam netika ļauts piedalīties kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu