Jākobsens pēc šaušalīgā kritiena atgriezies uz velosipēda

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pirms trim mēnešiem Polijas tūrē smagu kritienu piedzīvojušais nīderlandietis Fabio Jākobsens jau atgriezies uz velosipēda.

Nīderlandietis Dilans Grēnevegens no "Jumbo-Visma" riteņbraukšanas komandas diskvalificēts uz deviņiem mēnešiem par tautieša Fabio Jākobsena avārijas izraisīšanu Polijas tūrē.

Incidents notika "Tour de Polonia" pirmajā etapā, kad sprinta finišā, cīnoties elkoni pie elkoņa, Jākobsens dabūja kūleņot pāri barjerai un sadurties ar tur stāvošo cilvēku pēc Grēnevegena pēkšņi veiktās stūres pagriešanas pa labi, iespiežot sāncensi drošības sienā.

Pirmajā posmā uzvaru svinēja Grēnevegens, taču vēlāk viņš tika izslēgts no sacensībām, par uzvarētāju pasludinot šobrīd 24 gadus veco Jākobsenu.

Otrdien sportists ar "Twitter" starpniecību atklāja, ka kopā ar draudzeni jau izbaudījis pirmo braucienu ar velosipēdu. Viņš pateicās ārstiem, kuri spēja sportistu atgriezt atpakaļ dzīvē.

Avārija tika piedzīvota, traucoties ar ātrumu 80 km/h.

Pēc negadījuma Katovicē Jākobsens divas dienas pavadīja komā, un viņam bija nepieciešama piecas stundas ilga sejas atjaunošanas operācija uzreiz pēc negadījuma. Oktobrī viņam tika veikta otrā operācija, lai salabotu sadragāto žokli.

Zināms, ka pēc sadursmes un veiktajām operācijām Jākobsena žoklī atrodas tikai viens zobs, kas iepriekš bijis viņa paša. Pārējos nācies ievietot no jauna, bet uz sejas kopumā tika uzliktas ap 130 šuvju. Tāpat viņam paralizēta viena no balss saitēm.

Tikmēr Grēnevegens sadursmē lauza atslēgas kaulu.

UCI iepriekš norādīja, ka vaininieks sadarbojies visas izmeklēšanas laikā un papildus diskvalifikācijai piekritis piedalīties vairākos pasākumos velobraucēju saimes labā.

Polijas tūres pārstāvji tika kritizēti par sprinta finiša organizēšanu nobraucienā un izmantoto nožogojumu veidu. Sacensībās tika piedzīvots vēl viens smags kritiens trešajā posmā, kas beidzās ar franču riteņbraucējs Mikaels Delāžs tika nogādāts slimnīcā.

Jākobsena incidents notika gadu pēc dienas, kurā bojā gāja 22 gadus vecais beļģu sprinteris Bjorga Lambrehta nāves, kurš 2019.gada Polijas tūrē mira, nokrītot un ietriecoties betona konstrukcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu