LFF valde lemj turpināt virslīgas čempionātu

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: optibetvirsliga.com

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde otrdien ārkārtas sēdē ar balsu vairākumu lēma pabeigt iesākto "Optibet" virslīgas čempionātu, vēsta LFF.

"Par" balsoja pieci valdes locekļi, divi bija "pret", bet vēl divi, kuri saistīti ar virslīgas klubiem, balsojumā atturējās.

Čempionātā atlikušas vairs tikai divas spēļu kārtas, un abas no tām paredzēts aizvadīt šīs nedēļas ietvaros - 26. un 29. novembrī jeb šo ceturtdien un svētdien.

Čempions ir jau zināms. Tāpat otrā vieta garantēta RFS klubam. Vēl var mainīties pozīciju sadalījums cīņā par 3. vietu (uz to pretendē "Valmiera FC", FK "Ventspils" un FK "Liepāja"), kā arī rotācija iespējama turnīra tabulas lejasgalā no 7. līdz 10. pozīcijai.

Foto: Ekrānšāviņš

Lai ievērotu sportiskos principus un godīgā ceļā noteiktu galīgo vietu sadalījumu, kas ietekmē gan eirokausu ceļazīmi, gan vietu pašmāju augstākajā līgā, nolemts pabeigt čempionātu ar veselajiem futbolistiem, ievērojot drošības un piesardzības pasākumus, kas noteikti LFF rīkoto sacensību sanitārajā protokolā.

Tāpat, sekojot UEFA praksei attiecībā uz sacensību organizēšanu, nolemts veikt nepieciešamos grozījumus LFF Sanitārajā protokolā attiecībā uz čempionāta turpināšanas nosacījumiem, nosakot minimālo spēlētāju skaitu, kādam ir jābūt kluba rīcībā, lai klubs varētu turpināt dalību čempionātā.

Pirmdien visiem virslīgas klubu pārstāvjiem tika veikti Covid-19 testi. Septiņos klubos saslimstība nav fiksēta. Pārējos trīs klubos saslimstības rādītāji nav saistīti ar apstākļiem, kādos čempionāts būtu pārtraucams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu