"Australian Open", visticamāk, sāksies vēlāk

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

2021.gada Austrālijas atklātais čempionāts, visticamāk, sāksies vēlāk nekā plānots, paziņoja Viktorijas štata sporta ministrs Martins Pakula.

Nākamās sezonas pirmajam "Grand Slam" turnīram jāsākas 18.janvārī, taču sacensības varētu tikt pārceltas vienu vai divas nedēļas uz priekšu.

"Tiek apspriesti vairāki potenciālie datumi. Esmu redzējis ziņojumus, kas iesaka pārcelt sākumu vienu vai divas nedēļas uz priekšu. Domāju, ka šāds scenārijs joprojām pastāv. Taču tā arī nav vienīgā opcija. Kā zināms, Francijas atklātais čempionāts notika vairākus mēnešus vēlāk nekā plānots, bet Vimbldonas čempionātu atcēla pavisam," trešdien stāstīja Pakula.

Viktorijas štata sporta ministrs prognozē, ka turnīrs tiks pārcelts par īsu laiku periodu uz priekšu. Turnīrs parasti notiek janvāra otrajā pusē, kad Austrālijas skolās ir vasaras brīvlaiks.

Šobrīd pēc ierašanās Austrālijā ir jāievēro 14 dienu pašizolācija, taču pastāv iespēja, ka spēlētāji turnīru aizvadīs "burbulī" līdzīgi, kā tas notika ASV un Parīzē.

Pagājušajā nedēļā Austrālijas Tenisa asociācija paziņoja, ka turnīri Brisbenā, Sidnejā, Pērtā un Adelaidā šogad nenotiks, tā vietā tenisistiem sacenšoties Viktorijas štatā. Štata valdība gan vēl nav devusi akceptu šo turnīru norisei.

Covid-19 pandēmijas dēļ Melburnā ilgstoši bija spēkā ārkārtas stāvoklis ar striktiem ierobežojumiem. Tiesa, pēdējā mēneša laikā bijis niecīgs jauno inficēto skaits un ar Covid-19 saistītais pēdējais nāves gadījums konstatēts 28.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu