Atvadas no Maradonas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi un Djego Maradona
Lionels Mesi un Djego Maradona Foto: Reuters/ScanPix

Futbola sabiedrības pārstāvji publiskajā telpā dalījušies ar piemiņas vārdiem Argentīnas futbola leģendai Djego Maradonam, kurš aizsaulē devās 60 gadu vecumā.

No pretinieka un drauga ar emocionālu vēstījumu atvadījies Brazīlijas futbola leģenda Pele: "Kas par skumju ziņu. Esmu pazaudējis labu, lielisku draugu, un pasaule ir pazaudējusi leģendu. Vēl ir tik daudz, ko teikt, bet šobrīd lai Dievs dod spēku [viņa] ģimenes locekļiem. Kādu dienu kopā paspārdīsim bumbu debesīs."

Vieglu dusu savam draugam novēlējis arī bijušais Vācijas izlases futbolists Lotārs Mateuss, par kuru Maradona reiz savā grāmatā rakstīja: "Viņš ir labākais pretinieks, kāds man jebkad bijis. Laikam ar to pietiek, lai viņu aprakstītu." 

Viens no mūsdienu un arī visu laiku labākajiem futbolistiem Krištianu Ronaldu atvadījās no leģendārā amata brāļa.

"Šodien es saku ardievas draugam un pasaule atvadās no ģēnija. Viens no visu laiku labākajiem. Nepārspējams burvis. Viņš aizgāja pārāk ātri, bet aiz sevis atstāja slavu, ko nevar atkārtot, un robu, ko nevar aizpildīt. Atpūties mierā, dūzi. Tu nekad netiksi aizmirsts," savā "Twitter" kontā rakstīja Ronaldu.

Tāpat piemiņas vārdus savam tautietim veltījis arī cits Argentīnas futbola spīdeklis Lionels Mesi: "Ļoti skumja diena visiem argentīniešiem un futbolam. Viņš mūs pamet, bet tajā pašā laikā arī nepamet, jo Djego ir mūžīgs. Paturēšu prātā visus skaistos mirkļus, ko piedzīvoju kopā ar viņu, un izsaku līdzjūtību tuviniekiem un ģimenei."

"Nebeidzama pateicība, Djego, par visu, ko mums devi, Dusi mierā. Tu to esi vairāk nekā nopelnījis," savā "Twitter" kontā rakstīja cits argentīnietis Havjers Maskerano.

Savukārt Brazīlijas supertalants Neimars savā "Twitter" kontā publicējis ar attēlu no savas bērnības, kurā viņš redzams kopā ar leģendāro futbolistu.

Viens no visu laiku labākajiem futbola vārtsargiem Pīters Šmaihels, atvadoties no leģendārā argentīnieša, rakstīja: "Esmu dziļi noskumis, dzirdot par Djego Maradonas aiziešanu. Ļoti, ļoti skumja diena pasaules futbolā. Labākais spēlētājs, pret kuru esmu spēlējis." 

Tāpat no leģendārā futbolista atvadījās arī virkne futbola klubu.

Argentīnas izlasē uzbrucējs aizvadīja 91 maču, izceļoties ar 34 vārtu guvumiem. Savukārt klubu karjerā viņš ir pārstāvējis tādas vienības kā "Barcelona", "Sevilla", "Napoli", "Boca Juniors" un "Newell's Old Boys" 451 spēlē izceļoties ar 259 precīziem sitieniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu