Futbola virslīgā cīņas par bronzu un neizkrišanu no līgas

CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija

Ceturtdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 26.kārtas spēlēs, kuras visas piecas sāksies plkst.13, svarīgākās cīņas gaidāmas par bronzas medaļām un ar tām saistīto startu nākamās sezonas Eiropas līgas kvalifikācijā, kā arī par palikšanu virslīgā.

Bronzas medaļas vēl var izcīnīt "Valmiera", "Ventspils" un "Liepāja".

Vislabākajās pozīcijās ir "Valmiera", kas priekšpēdējā kārtā Vidzemes Olimpiskā centra stadionā uzņems "Daugavpili". Maču tiešraidē translēs interneta portāls "Sportacentrs.com".

"Valmiera" nav uzvarējusi pēdējās trijās virslīgas spēlēs, pa vidum ciešot zaudējumu arī Latvijas kausa pusfinālā pret "Liepāju" (0:2). Vispirms valmierieši mājās ar 0:1 piekāpās Jūrmalas "Spartakam", bet tad viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 ar "Jelgavu" un 1:1 ar "Liepāju".

Arī "Daugavpils", kas ir tuvu vietas nodrošināšanai virslīgā arī nākamajā sezonā, nav uzvarējusi trijās cīņās. Ar 0:2 zaudēts čempionei "Riga", ar 1:2 - vicečempionei RFS, bet pēdējā mačā savā laukumā spēlēts 0:0 ar "Ventspili".

Abās līdzšinējās sezonas spēlēs ar 3:0 mājās un 2:0 viesos ir uzvarējuši valmierieši.

"Valmiera" pirmdien paziņoja, ka tās rindās nav saslimušo ar Covid-19, kamēr "Daugavpils" komandā atsevišķiem futbolistiem rezultāti bijuši pozitīvi, tāpēc tiks ievērota karantīna.

"Valmierai" diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt Žiljēns Selestīns un Aliuns Ndojē, kā arī galvenais treneris Tamazs Pertija, bet viesiem - Marko Regža un Tacuro Nagamacu.

"Ventspils" Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā uzņems "Metta". Maču tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

"Valmiera" pēdējās divās virslīgas spēlēs nav zaudējusi, viesos ar 5:0 pārspējot "Jelgavu" un spēlējot 0:0 ar "Daugavpili". Pēc tam Latvijas kausa finālā ciests sāpīgs zaudējums pagarinājumā pret "Liepāju" (0:1).

Savukārt "Metta" zaudējumu sērija virslīgā stiepjas septiņu maču garumā, bet uzvarējusi komanda kopš 11.augusta nav jau 11 mačus.

Pirmajā šīs sezonas spēlē Ventspilī tika fiksēts neizšķirts (0:0), bet otrajā mačā Rīgā ar 2:1 pārāki bija viesi.

"Ventspils" pirmdien paziņoja, ka tās rindās nav saslimušo ar Covid-19.

Trešā pretendente uz bronzu "Liepāja" "Daugavas" stadionā uzņems "Tukums 2000"/TSS vienību. Maču tiešraidē translēs interneta portāls "Sportacentrs.com".

"Liepāja" pēc uzvaras Latvijas kausa finālā jau nodrošinājusi dalību nākamās sezonas Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās, un tai ir tikai teorētiskas izredzes uz bronzu, ko tā pasliktināja pēc 1:0 uzvaras principiālajā spēlē ar RFS ar 2:2 neizšķirtu pret "Valmieru".

Tikmēr virslīgas debitanti no Tukuma, kas ir tuvu izkrišanai no virslīgas, čempionāta beigās demonstrē sniegumu, kas ļauj strauji krāt punktus. Pēdējā mačā savā laukumā gan ar 0:2 nācās piekāpties "Riga", taču pirms tam tika izcīnītas divas uzvaras - 3:1 mājās pār tuvāko konkurenti uz izkrišanu no līgas "Metta" un 4:2 viesos pār Jūrmalas "Spartaku".

Pirmajā šīs sezonas mačā Liepājā spēlēts 2:2, bet otrajā ar 5:0 viesos ir uzvarējuši liepājnieki.

Spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties tukumnieku treneris Jurģis Kalns.

Minimāla motivācija turnīra tabulas ziņā ir mača Jūrmalas "Spartaks" - "Jelgava" dalībniekiem, kas notiks Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" un tiešraidē tiks translēts interneta portālā "Sportacentrs.com".

Jūrmalnieki vairs nevar aizsniegties līdz Eiropas kausiem, bet jelgavnieki gandrīz jau ir nodrošinājuši palikšanu virslīgā.

"Spartaks" pēc četru zaudējumu sērijas ir uzvarējis divās no trim pēdējām virslīgas spēlēm. Panākumam viesos pār "Valmieru" ar 1:0 sekoja zaudējums tukumniekiem (2:4) un uzvara viesos pār "Liepāju" (1:0).

Tikmēr "Jelgava" nav uzvarējusi pēdējās četrās virslīgas cīņās, pēdējā mačā savā laukumā izraujot 2:2 neizšķirtu ar "Valmieru".

Abās līdzšinējās sezonas spēlēs ar 4:1 mājās un 3:2 viesos ir uzvarējuši jūrmalnieki.

"Spartakam" diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt Samats Sarsenovs, bet viesiem - Andris Krušatins un Marks Kurtišs.

"Jelgava" pirmdien paziņoja, ka tās rindās nav saslimušo ar Covid-19.

Visbeidzot divu labāko čempionāta komandu cīņai, kas notiks RTU stadionā un ko tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Sportacentrs.com TV", vairs nebūs nekādas pievienotās vērtības, jo komandas turnīra tabulā vairs nevar pacelties augstāk vai nolaisties zemāk.

RFS pēdējā spēlē Liepājā ar 0:1 zaudējumu pārtrauca 14 nezaudēto spēļu sēriju, ļaujot par čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļūt ceturtdienas pretiniecei "Riga".

Tieši "Riga", kas Latvijas čempionātā nav zaudējusi kopš 30.augusta, kad ar 0:2 nācās piekāpties tieši RFS vienībai, ir Covid-19 visvairāk skartā komanda virslīgā. Pagājušajā nedēļā ar Covid-19 klubā bija inficējušās 29 personas. Tikmēr RFS vienība pēc ziņas par trim saslimušajiem otrdien ziņoja, ka "visi testi ir negatīvi, ieskaitot arī tos spēlētājus, kuriem iepriekš konstatēta saslimšana ar Covid-19".

Šosezon komandas tikušās trīsreiz. Virslīgā uzvarējušas viesu komandas - ar 2:1 "Riga" un 2:0 RFS. Oktobra beigās Latvijas kausa ceturtdaļfinālā ar 3:2 pārāka bija RFS.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 69 punktiem 25 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS. 41 punkts 25 cīņās ir "Valmierai", 38 punkti 25 mačos - "Ventspilij", 36 punkti - "Liepājai", bet 34 punkti 25 spēlēs - Jūrmalas "Spartakam". Tālāk ar 22 punktiem 25 spēlēs ir "Jelgava", 20 punktus iekrājusi "Daugavpils", 16 punkti ir "Metta" komandai, kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie 14 punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiek aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu