Maikls Džordans ziedo prāvu summu bada cietējiem ASV (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls DŽordans
Maikls DŽordans Foto: AFP/SCANPIX

Basketbola leģenda Maikls Džordans ziedojis divus miljonus ASV dolāru "Feeding America" organizācijai, kas palīdz bada cietējiem.

Ceturtdien, 26. novembrī, ASV atzīmē Pateicības dienu. NBA kluba Šarlotas "Hornets" īpašnieks ziedojis divus miljonus dolāru, lai šajos svētkos palīdzētu bada cietējiem. Ziedojums esot veikts par ieņēmumiem no slavenās ESPN dokumentālās filmas "The Last Dance" ("Pēdējā deja").

"Ir svarīgi ieturēt pauzi un pateikt paldies šajā laikā, kas ir izaicinājumu pilns un sagādā neiedomājamas grūtības Covid-19 dēļ. Esmu lepns, ka varu ziedot ienākumus no "The Last Dance", lai palīdzētu "Feeding America" pabarot izsalkušos Karolīnā un Čikāgā," sacīja bijušais basketbolists.

Džordans ir pazīstams kā filantrops. Šogad viņš ziedoja 100 miljonus ASV dolāru cīņai pret rasismu. 2017. gadā bijušais basketbolists ziedoja septiņus miljonus dolāru, lai Šarlotā uzbūvētu klīnikas.

2018. gadā Džordans ziedoja divus miljonus dolāru, lai palīdzētu Ziemeļkarolīnai atgūties no viesuļvētras "Florence" postījumiem. Savukārt pērn viņš vienu miljonu dolāru ziedoja Bahamām, kur postījumus radīja viesuļvētra "Dorians".

Basketbolista karjerā deviņdesmitajos gados Džordans palīdzēja Čikāgas "Bulls" komandai sešas reizes izcīnīt NBA čempionu titulu. Daudzu ekspertu vērtējumā viņš tiek uzskatīts par labāko basketbolistu vēsturē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu