Cigaņiks palīdz "Zorja" izcīnīt uzvaru UEFA Eiropas līgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Cigaņiks
Andrejs Cigaņiks Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases spēlētājs Andrejs Cigaņiks ceturtdien UEFA Eiropas līgas spēlē laukumā pavadīja visas 90 minūtes, viņa pārstāvētajai Ukrainas komandai Luhanskas "Zorja" viesos izcīnot uzvaru ceturtajā grupu turnīra spēlē.

"Zorja" G grupas ceturtajā mačā viesos ar 3:0 (0:0) revanšējās Atēnu AEK par 1:4 zaudējumu pirmajā riņķī.

Cigaņiks otro reizi karjerā UEFA Eiropas līgas spēlē laukumā devās starta vienpadsmitniekā. Aizsargs laukumā pavadīja 90 minūtes, taču ar rezultatīvām darbībām neizcēlās. Tiesa, pēc viņa centrējuma gandrīz no kreisās malas stūra karodziņa mājinieku vārtsargs Georgs Atanasiadis nenoturēja bumbu rokās, un to vārtos ieraidīja Artjoms Gromovs, 61.minūtē gūdams uzvaras vārtus.

Pārsvaru nostiprināja Vladislava Kabajeva vārti 76.minūtē, pārspējot vārtsargu ar sitienu no soda laukuma līnijas, un Vladlena Jurčenko iesistais 11 metru sitiens mača 86.minūtē.

Panākuma gūšanu viesiem atviegloja vēl viena ukraiņa Jevgeņija Šahova divas nopelnītās dzeltenās kartītes 43. un 49.minūtē, atstājot AEK mazākumā.

Citā šīs grupas spēlē Portugāles "Braga" mājās spēlēja neizšķirti ar Lesteras "City" no Anglijas - 3:3 (2:1).

Viesi trīsreiz atspēlējās, izbēgot no zaudējuma mača kompensācijas laika piektajā minūtē. Mājiniekus vadībā mača ceturtajā minūtē izvirzīja Ali Elmusrati, 24.minūtē - Paulinju un mača kompensācijas laika pirmajā minūtē - Franseržiu Barboza.

Viesi pirmos divus vārtus guva devītajā minūtē, kad izcēlās Hārvijs Bārnss, un 79.minūtē, izceļoties Lūkam Tomasam.

Ar desmit punktiem pirmo vietu G grupā ieņem "City", "Braga" ir par trim mazāk, kamēr AEK un "Zorja" ir pa trim punktiem.

Fināls šogad 26.maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, bet Covid-19 izplatības dēļ tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

Pērn finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu