Žurnālists: Bija 100 dažādas Maradonas personības (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Djego Maradona
Djego Maradona Foto: Reuters/ScanPix

Argentīnas futbola leģendai Djego Maradonam bija 100 dažādas personības, raksta BBC žurnālists Giljems Balage (Guillem Balague).

Maradona ceturtdien devās aizsaulē 60 gadu vecumā. Ārzemju mediji ziņo, ka viņš miris savās mājās pēc sirdslēkmes.

"Brīdī, kad mēs visi sērojam, šķiet nav jēgas teikt, ka tas bija gaidāms - ka mēs zinājām, ka viņa ķermenis padodas un prāts cīnās," pārdomās dalās žurnālists.

Balage ir vairāku grāmatu autors par futbola tēmām. Viņš sarakstījis grāmatas par pēdējo gadu lielākajām futbola zvaigznēm Lionelu Mesi un Krištianu Ronaldu.

"Man šķita, ka pazīstu Maradonu, bet, sākot izpēti savai grāmatai, secināju, ka es par viņu praktiski neko nezinu," savā slejā raksta Balage.

"Bija 100 dažādi Maradonas - burvis, krāpnieks, dievs, ģēnijs, mīlošs tēvs, neuzticīgs vīrs, dāsns labdaris, rupeklis, puika ar maģiskiem futbola zābakiem un vīrs, kurš sasniedza kalna virsotni un nokrita no tās, sadragājot ķermeni ar kokaīnu."

Maradona tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem. Viņš gan bija pretrunīgi vērtēta persona, jo ārstējās no narkotiku un alkohola atkarības.

Argentīnā daudziem futbolistiem Maradona ir dieva kārtā, jo viņš palīdzēja valstsvienībai 1986. gadā triumfēt Pasaules kausa izcīņā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu