Latvijas kamaniņu braucējiem divas bronzas Nāciju kausā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Dārznieks (pirmais no labās)
Artūrs Dārznieks (pirmais no labās) Foto: Publicitātes foto

Latvijas kamaniņu braucēji Artūrs Dārznieks un divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien sezonu sāka ar trešo vietu Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās sezonas pirmajam Pasaules kausa posmam, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) sabiedrisko attiecību pārstāve Ilze Ose.

Pasaules kausa pirmais posms no 28. līdz 29. novembrim risināsies Insbrukā, Austrijā.

Par vietu pamatsacensībās cīnījās juniore Sigita Bērziņa, juniors Gints Bērziņš, divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī pieredzējušie Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis. Pārējie sportisti automātiski ir kvalificējušies Pasaules kausa pirmajam posmam, ņemot vērā pēdējo trīs Pasaules kausa posmu sasniegtos rezultātus.

Vīru konkurencē no latviešiem labākais - Artūrs Dārznieks, kurš sezonu iesāk ar trešo vietu [+0.439], vien piekāpjoties austriešiem - Niko Gleišeram (Nico Gleirscher), kurš parādīja absolūti labāko rezultātu [50,076], un Volfgangam Kindlam (Wolfgang Kindl) [+0.365].

Riks Kristens Rozītis izcīnīja 6. vietu, bet juniors Gints Bērziņš pēc neveiksmīgi aizvadīta brauciena ierindojās 24. vietā, kas jaunajam kamaniņu braucējam liedz iespēju startēt Pasaules kausa pirmajā posmā.

"Nāciju kauss tāpat ir sacensības, prieks ir par mazo medaļiņu pirms sacensībām! Šis bija labākais brauciens šajā nedēļā, mazas niansītes, protams, bija. Šur tur nedaudz par ātru vai par vēlu, bet nekādas lielas un rupjas kļūdas nepieļāvu. Brauciens kopumā bija labs! Startu vienmēr vajag ātrāku! Rīt jānobrauc divi vēl labāki braucieni," sacīja Artūrs Dārznieks.

Sieviešu konkurencē kvalifikācijas sacensībās no latvietēm startēja tikai juniore Sigita Bērziņa, kura ierindojās 9. vietā, līderei Natālijai Gaizenbergeirei (Natalie Geisenberger) zaudējot 0.427 desmitdaļas.

Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē pamatsacensībām kvalificējas 18 Nāciju kausa ātrākie sportisti, savukārt divvietīgo ekipāžu konkurencē pamatsacensībām tiek pielaistas visas ekipāžas, ja brauciens tiek finišēts kamanās.

Divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri pārliecinoši izcīnīja vietu Latvijas komandas pamatsastāvā, Nāciju kausā kāpj uz goda pjedestāla trešā pakāpiena [+0.316]. Arī viņi piekāpās vien divām Austrijas ekipāžām - Nāciju kausa labākajiem Tomasam Steus/Lorenzam Kolleram (Thomas Steu/Lorenz Koller) [39.641] un otrās vietas ieguvējiem Janikam Milleram/Arminam Fraušeram (Yannick Muller/Armin Frauscher) [+0.144].

Sestdien, 28. novembrī, uz starta dosies vīri un divvietīgās ekipāžas. Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē "Helio" un "Shortcut" kanālā "Best4Sport TV".

Sestdiena, 28. novembris

plkst. 10.00 1. brauciens - vīri

plkst. 11.35 2. brauciens - vīri

plkst. 13.40 1. brauciens - divvietīgās ekipāžas

plkst. 15.00 2.brauciens - divvietīgās ekipāžas

Svētdiena, 29. novembris

plkst. 10.00 1. brauciens - sievietes

plkst. 11.25 2. brauciens - sievietes

plkst. 15.00 Sprinta kauss - vīri

plkst. 15.45 Sprinta kauss - divvietīgās ekipāžas

plkst. 16.20 Sprinta kauss - sievietes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu