Latvijas izlases hokejists Razgals spēlēs OHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Frenks Razgals
Frenks Razgals Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Frenks Razgals piektdien oficiāli kļuvis par "Optibet" hokeja līgas (OHL) vienības "Zemgale"/LLU uzbrucēju.

Razgals līdz šim bija bez kluba un sportisko formu uzturēja tā sauktajā "bezdarbnieku pulciņā", kurā vienkopus pulcējas latviešu hokejisti, kuriem šosezon pie līguma nav izdevies tikt.

Uzbrucēja pievienošanos Jelgavas komandai apstiprina Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā redzamais ieraksts pie "Zemgale"/LLU vienības sastāva. Tāpat par viņa pievienošanos ziņo arī portālā "eliteprospects.com" pieejamā informācija.

Zīmīgi, ka Razgals uz "Zemgale"/LLU komandu tika aicināts jau sezonas sākumā, jo tās stūri pārņēma Artis Ābols. Speciālists vairākkārt Latvijas medijos pauda, ka uzbrucējam jāatgūst spēles garša, citādi karjera var noslēgties vēl īsti nesākusies. 

Razgals novembra sākumā bija viens no Latvijas hokeja izlases spēlētājiem "Deutschland Cup" un vēlāk kļuva par visa turnīra varoni. Uzbrucējs finālā pret Vācijas izlasi guva divus vārtus, tostarp uzvaras, kas gūti papildlaikā.

Pagājušo sezonu Razgals iesāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo", bet tās rindās piecās spēlēs palika bez punktiem. Tāpat viņš sešus mačus aizvadīja OHL klubā "Liepāja", bet vēlāk pievienojās Čehijas komandai Ostravas "Vītkovice Ridera".

Čehijā Razgals kopumā aizvadīja 21 spēli, vienu maču nospēlējot arī pēc spēka otrajā līgā. Šajā laika sprīdī viņš iekrāja vienu rezultatīvu piespēli.

KHL uzbrucējs debitēja 2015./2016.gada sezonā, bet kopumā šajā čempionātā aizvadījis 74 spēles, kurās guvis trīs vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -16.

Pēdējās trīs sezonās viņš vairākas reizes tika nosūtīts uz "Dinamo" fārmklubu "Liepāja".

Razgals Latvijas pieaugušo izlases sastāvā piedalījies divos pasaules čempionātos.

Pēc "Deutschland Cup" līgumu ar OHL komandu "Liepāja" noslēdza aizsargs Artūrs Salija, bet "Mogo"/LSPA vienība savā paspārnē ieguva Renāru Krastenbergu un vārtsargu Artūru Šilovu, kurš iepriekš uz īres līguma pamata no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" bija nonācis Hokeja skola "Rīga" vienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu