Bobslejistu Ķibermaņa, Melbārža un Bērziņa divnieku ekipāžas Siguldā aizvada sezonas trešās sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilotu Oskara Ķibermaņa, Oskara Melbārža un Ralfa Bērziņa divnieku ekipāžas sestdien Siguldā aizvadīs Pasaules kausa sezonas trešās sacensības.

Pirmais brauciens sāksies plkst.15, bet otrais - plkst.16.30. Posmu tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Ķibermanim ar stūmēju Matīsu Mikni būs astotais numurs, Bērziņam ar Edgaru Nemmi - desmitais, bet Melbārdis ar Intaru Dambi startēs kā pēdējie 13 ekipāžu konkurencē.

Iepriekšējā nedēļas nogalē notikušajos divos posmos pirmais piecinieks bija vienāds. Uzvaru abās sacensībās svinēja Vācijas bobsleja virtuozs Frančesko Frīdrihs, bet no latviešiem labāko rezultātu sasniedza Bērziņš, kurš bija divreiz piektais. Ķibermanim bija sestā un astotā vieta, Dāvis Kaufmanis sestdien bija desmitais, bet Emīls Cipulis svētdien ieņēma 12.vietu.

Melbārdis pirmajos posmos bija kā trases iebraucējs jeb "špūrbobs".

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 450 punktiem ir Frīdrihs, kuram ar 420 punktiem seko vēl viens vācietis Johanness Lohners, 400 punkti ir šveicietim Mihaelam Fogtam. Bērziņš ar 368 punktiem ir piektais, bet Ķibermanis ar 336 punktiem - sestais.

Svētdien norisināsies vēl vienas divnieku sacensības, bet sestdien trasē dosies arī sieviešu ekipāžas.

Latvija un Vācija ir vienīgās valstis šajos Pasaules kausa posmos, kurām ir tiesības startēt ar trim ekipāžām.

Posmos nepiedalās ASV, Kanādas un Lielbritānijas bobslejisti, kā arī Krievijas un Austrijas ekipāžas, jo dažiem šo valstu sportistiem pēc ierašanās Latvijā tika konstatēts Covid-19.

Iepriekšējā sezonā abos Siguldas posmos uzvarēja Ķibermanis. Pirmajā posmā viņam sīvu konkurenci sastādīja Frīdrihs, bet nākamajā etapā vācietis nestartēja, otro vietu izcīnot šveicietim Simonam Frīdli. Aizpērn, Siguldai debitējot Pasaules kausa apritē, abos posmos nepārspēts bija Frīdrihs.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš nestartēja divos posmos un ierindojās 14.pozīcijā. Četriniekos latviešiem attiecīgi ceturtā un 17.pozīcija, bet kombinācijā - trešā un 15.vieta. Ķibermanis kļuva par Eiropas čempionu un izcīnīja bronzu planētas meistarsacīkstēs, bet Bērziņam šajos mačos bija vietas otrajā desmitā.

Melbārdis iepriekšējā sezonā Pasaules kausā startēja tikai Siguldā divnieku sacensībās, kur bija piektais, bet Eiropas čempionātā - ceturtais. Planētas meistarsacīkstēs olimpiskajam čempionam divniekos un četriniekos bija vietas otrajā desmitā.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinās divas vīru divnieku sacensības.

Nākamie divi posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, šī posma norise pagaidām ir zem jautājuma zīmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu