Eliss nedodas uz fārmklubu un atstāj Rīgas "Dinamo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Morgans Eliss
Morgans Eliss Foto: www.dinamoriga.lv

Pēc abpusējas vienošanās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo" atstājis kanādiešu aizsargs Morgans Eliss, ziņo klubs.

"Dinamo" pirmdien atteikuma draftā ievietojusi kanādiešu aizsargu Morganu Elisu, bet jau piektdien viņš tika nosūtīts uz fārmklubu "Zemgale"/LLU, kas spēkojas "Optibet" hokeja līgā (OHL).

Dienu vēlāk "Dinamo" vēsta, ka pēc abpusējas vienošanās ar Elisu pārtraukta sadarbība.

Eliss šosezon "Dinamo" rindās laukumā devies 17 spēlēs, kurās guvis vienus vārtus un iekrājis divas rezultatīvas piespēles. Viņš vidēji laukumā pavadījis 18 minūtes un 40 sekundes, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -12.

28 gadus vecais Eliss iepriekšējo sezonu aizvadīja KHL klubā "Soči", bet pirms tam spēlēja spēcīgākajā Vācijas un Zviedrijas līgā, kā arī Ziemeļamerikā, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadot trīs spēles.

2019./2020.gada sezonā KHL viņš Soču kluba sastāvā piedalījās 54 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva vienus vārtus un 16 reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnot arī 28 soda minūtes un lietderības koeficientu mīnus septiņi. Eliss sezonas laikā izpildīja 25 spēka paņēmienus un bloķēja 82 pretinieku metienus, laukumā pavadot vidēji 23 ar pusi minūtes mačā.

2010.gadā Elisu ceturtajā kārtā ar kopējo 111.numuru draftēja NHL klubs Monreālas "Canadiens".

2012.gadā viņš kļuva par Kanādas Hokeja līgas (CHL) galvenās balvas Memoriālā kausa ieguvēju, kā arī tika atzīts par Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) sezonas labāko aizsardzības tipa aizsargu.

2019.gadā viņš kļuva par Vācijas DEL līgas labāko vārtu guvēju starp aizsargiem.

Rīgas vienība sestdien tiksies ar otru Rietumu konferences vājāko klubu "Soči", kas iepriekš šajā sezonā savstarpējos mačos izcīnījusi divas uzvaras.

Dinamo" ar 12 punktiem 27 mačos ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā, kamēr "Soči" aizvadījusi par divām spēlēm vairāk un iekrājusi 19 punktus.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu