Jaunais kamaniņu divnieks Bots/Plūme ļoti labi aizvada PK pirmo posmu

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Plūme (no kreisās) un Mārtiņš Bots.
Roberts Plūme (no kreisās) un Mārtiņš Bots. Foto: facebook.com

Latvijas kamaniņu sporta divnieks Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme sestdien Austrijā šīs sezonas pirmajās Pasaules kausa (PK) sacensībās ierindojās astotajā vietā, kamēr pieredzes bagātie brāļi Juris un Andris Šici nespēja ielauzties vadošajā desmitā.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja mājinieks Tomas Štoiss un viņa pārinieks Lorencs Kollers, kuri bija ātrākie abos braucienos un tuvākos sekotājus no Austrijas Janiku Milleru/Arminu Fraušeru apsteidza par 0,225 sekundēm.

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās aizvadītās sezonas kopvērtējuma uzvarētāji no Vācijas Toni Egerts/Saša Benekens, kuri atpalika 0,280 sekundes.

No Latvijas divniekiem vislabāk veicās Botam/Plūmem, kuri otrajā braucienā bija astotie, šo pašu pozīciju ieņemot arī divu braucienu summā. Viņi austriešiem zaudēja 0,423 sekundes. Bronzas medaļa Botam/Plūmem bija 0,143 sekunžu attālumā.

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš otrajā piegājienā finišu sasniedza 11.pozīcijā un divu braucienu summā ierindojās 12.vietā, līderiem zaudējot 0,892 sekundes. Teju sekundi (0,977) uzvarētājiem zaudēja brāļi Šici, kuri divu braucienu summā negaidīti ierindojās 14.vietā starp 22 ekipāžām.

Pirmajā braucienā no Latvijas divniekiem negaidīti labāko rezultātu sasniedza Bots/Plūme, kuri pamatsacensības sasniedza caur Nāciju kausu, kas noritēja dienu iepriekš. Jaunais Latvijas divnieks pirmajā braucienā līderim zaudēja 0,181 sekundi un ierindojās piektajā vietā.

Brāļi Šici trases vidusdaļā nedaudz saslīdēja un ierindojās desmitajā pozīcijā, uzvarētājiem zaudējot 0,407 sekundes. Divas pozīcijas zemāk bija vēl viens Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuriem bija 0,495 sekunžu deficīts.

Pamatsacensības jau bija nodrošinājuši Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, bet jaunais divnieks Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme to paveica caur Nāciju kausu. Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs Insbrukas posmā nestartēja.

Iepriekšējā sezonā brāļi Šici kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties vien Vācijas ekipāžām Toni Egertam/Sašam Benekenam un Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam. Latvijas ekipāža uzvarēja posmā Siguldā un Sprinta kausā Leikplesidā. Gudramovičs/Kalniņš kopvērtējumā bija piektie, labāko rezultātu sasniedzot Vinterbergā, kur tika izcīnīts sudrabs.

Pagājušajā gadā Insbrukā Šici bija piektie, bet Gudramovičs/Kalniņš izcīnīja astoto vietu.

Svētdien paredzētas sacensības sieviešu vieniniekiem, stafetē un Sprinta kausā.

Latvijas čempions kamaniņu sportā Kristers Apajords sestdien Austrijā Pasaules kausa pirmajā posmā ierindojās astotajā vietā, kamēr viņa tautieši Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis finišēja ārpus vadošā desmitnieka.

Divu braucienu summā ātrākais bija titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kurš uzvaru izcīnīja abo braucienos. Viņš par 0,126 sekundēm apsteidza savu tautieti Johanesu Ludvigu, bet itālis Dominiks Fišnallers bronzu ieguva, piekāpjoties par 0,180 sekundēm.

Starp Latvijas pārstāvjiem augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Aparjods, kurš otrajā braucienā bija septītais, bet summā ierindojās astotajā pozīcijā. Viņš Loham piekāpās par 0,372 sekundēm.

Uzreiz aiz desmitnieka bija Dārznieks, kuram otrajā braucienā 13.ātrākais laiks un 0,685 sekunžu deficīts. Tikmēr Rozītis otrajā piegājienā uzrādīja 17.laiku, divu braucienu summā ierindojoties 16.vietā starp 32 sportistiem.

Aiz goda pjedestāla ierindojās trīs mājinieki - Dāvids Gleiršers, Jonass Millers un Niko Gleiršers. Brāļus Gleiršerus šķīra mazāk nekā sekundes desmitdaļa.

Pasaules kausa pirmajam posmam ir reģistrējušās 22 nācijas. ASV un Kanādas valstsvienības Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ Pasaules kausa posmos nepiedalīsies līdz pat 2021.gada janvārim

Plānots, ka 2020./2021.gada sezona notiks tikai Eiropas trasēs.

Turpmākās sacensības notiks trīs Vācijas pilsētās - Altenbergā, Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra otrajā pusē trasē, taču norises vieta vēl nav zināma, jo Pekinas olimpiskajā trasē sacensības šonedēļ tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu