Video Naturalizētie serbi pārsteidzoši izrauj Šveices basketbola izlasei uzvaru pār Serbiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Šveices izlases basketbolisti priecājas par uzvaru.
Šveices izlases basketbolisti priecājas par uzvaru. Foto: FIBA.com

Serbijā dzimušie brāļi Dušans un Marko Mladžani sestdien sagādāja Šveices izlasei negaidītu uzvaru 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret titulēto Serbijas valstsvienību.

Šveice Somijas pilsētā Espo E grupas spēlē ar 92:90 (28:25, 21:19, 24:28, 19:18) pašā mača galotnē uzvarēja Serbiju.

Par spēles varoņiem kļuva naturalizētie brāļi Mladžani, kuri dzimuši Serbijā. Spēles pēdējās sekundēs Marko ar bumbu devās uz grozu, bet laukuma sānā pamanīja brāli Dušanu, kurš teju līdz ar mača beigu sirēnu grozā raidīja uzvaru nesošo metienu.

Pie rezultāta 90:90, kad spēlēt bija atlicis 35 sekundes, Patriks Baldasare neiemeta divus "sodiņus", izniekojot iespēju Šveicei nodrošināt priekšlaicīgu uzvaru. Savukārt 14 sekundes vēlāk Daņilo Andušičs pieļāva kļūdu, kā rezultātā Šveicei bija iespēja veikt pēdējo uzbrukumu. Tas pēc brāļu Mladžanu precīzās sadarbības arī izdevās ar uzviju.

M.Mladžans ar 18 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija labākais punktu guvējs Šveices izlasē, bet vēl 16 punktus, astoņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles pievienoja Jonatans Kazadi. Tāpat 16 punktus guva arī Dušans Mladžans.

Serbija izlasē 23 punkti Aleksam Avramovičam, bet pa 20 punktiem iemeta Andušičs un Dragans Apičs.

Pirmdien Šveicei gaidāma spēlē pret Gruzijas izlasi.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Gruzija ar 91:85 (22:19, 22:21, 21:25, 26:20) uzvarēja mājinieci Somiju.

Giorgi Šermadini Gruzijas izlasē guva 27 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, kamēr Tornike Šengelija izcēlās ar 19 punktiem un astoņām bumbām zem groziem. Somijas valstsvienībā Sasu Salins iemeta 22 puntkus.

E apakšgrupas līdere ar trim uzvarām ir Gruzija, savukārt Serbija, Somija un Šveice tikpat mačos izcīnījušas vienu panākumu.

Tikmēr A apakšgrupā Valensijā Izraēla ar 95:87 (21:27, 15:25, 31:20, 28:15) uzvarēja Spāniju.

Izraēlas izlasē Tamirs Blats guva 21 punktu un iekrāja deviņas rezultatīvas piespēles, bet 18 punkti un piecas piespēles Galam Mekelam. Spānijas valstsvienībā Kvino Koloms izcēlās ar 24 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Rumānija ar 61:91 (7:24, 17:21, 23:26, 14:20) piekāpās Polijai.

Mihals Sokolovskis ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija rezultatīvākais Polijas komandā, kamēr Jaroslavs Ziskovskis izcēlās ar 13 punktiem un četrām bumbām zem groziem. Kristofers Ričards ar 14 punktiem bija rezultatīvākais Rumānijas izlasē.

Izraēla pēc trim spēļu kārtām cīnās bez zaudējumiem, otro vietu ar diviem panākumiem ieņem Polija, viena uzvara Spānijas rēķinā, bet rumāņi pagaidām ir bešā.

Vienīgajā B apakšgrupas mačā mājinieki igauņi ar 56:84 (14:18, 13:23, 15:21, 14:22) atzinas Krievijas izlases pārākumu.

Jevgeņijs Baburins Krievijas uzvaru kaldināja ar 19 punktiem un piecām bumbām zem groziem, taču Andrejs Voroncevičs atzīmējās ar 15 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm. Igaunijas valstsvienībā Janari Joesārs bija rezultatīvākais ar 11 gūtiem punktiem.

Šajā grupā spēle bija paredzēta arī Itālijas un Ziemeļmaķedonijas izlasēm, taču trim basketbolistiem no Ziemeļmaķedonijas noteica saslimšanu ar Covid-19. 

Grupas līdere ar divām uzvarām trīs mačos ir Krievija, Itālija ar diviem panākumiem tikpat spēlēs ir otrā, tālāk seko igauņi, kuri uzvarējuši vienā spēlē, bet Ziemeļmaķedonija divos dueļos ir "sausā".

Visbeidzot F apakšgrupā Slovēnija ar 84:73 (33:9, 17:19, 13:19, 21:26) uzvarēja Ukrainu, kamēr spēle starp Austriju un Ungāriju Covid-19 dēļ tika pārcelta.

Jaka Blažičs slovēņu labā guva 23 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, Morgans Džordans pievienoja 13 punktus un 11 atlēkušās bumbas, bet par punktu mazāk iemeta Luka Rupniks, kura rēķinā arī septiņas rezultatīvas piespēles. Ukrainas izlasē Vlodomirs Heruns iekrāja 15 punktus, Anatolijam Šundelam 14 punkti, bet vēl 13 punktus, piecas atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles nopelnīja Isufs Sanons.

Slovēnija pēc trim spēļu kārtām ar divām uzvarām ir pirmā, Ungārijai divos mačos prefekta bilance, ukraiņi trešo vietu ieņem ar vienu panākumu, bet Austrija divās spēlēs pie panākumiem nav tikusi.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no nākamā gada tika pārcelts uz 2022.gadu. Finālturnīrs aiznākamgad notiks no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu