Neviena no Latvijas kamaniņbraucējām Insbrukā nespēj iekļūt desmitniekā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kendija Aparjode.
Kendija Aparjode. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kendija Aparjode bija labākā no Latvijas kamaniņu braucējām Pasaules kausa (PK) pirmajā posmā Insbrukas trasē, pirmās trīs vietas ieņemot Vācijas sportistēm ar Jūliju Taubicu priekšgalā.

Sieviešu sacensībās divu braucienu summā ātrākā bija Taubica, kas bija ātrākā abos braucienos, Natāliju Geizenbergeri, kura abas reizes bija otrā, apsteidzot par 0,120 sekundēm. Trešā ar 0,270 sekunžu atpalicību no Taubicas bija Dajana Eitbergere.

Starp Latvijas pārstāvēm augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Aparjode, kura summā ierindojās 11.pozīcijā, Taubicai piekāpjoties par 0,585 sekundēm.

Uzreiz aiz viņas finišēja Elīza Tīruma, kura komandasbiedrenei zaudēja četras sekundes tūkstošdaļas. Ulla Zirne ierindojās 15.vietā 0,752 sekundes aiz uzvarētājas, bet 23.vietā ierindojās Sigita Bērziņa, Taubicai zaudējot 1,168 sekundes.

Aiz goda pjedestāla ierindojās krieviete Jekaterina Katņikova, kā arī mājinieces Madeleine Egle un Liza Šulte.

Pirmajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja Taubica. 0,085 sekundes zaudēja viņas komandasbiedrene Geizenbergere, bet mājiniece Madeleine Egle līderei zaudēja 0,090 sekundes.

No Latvijas sportistēm augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Tīruma, kura finišēja septītajā vietā. Aparjode ierindojās 14.pozīcijā, Zirne finišēja 16.pozīcijā, bet Bērziņa - 21.vietā.

Pamatsacensībās vieta bija garantēta Zirnei, Aparjodei un Tīrumai, kamēr Bērziņa vietu izcīnīja Nāciju kausa sacensībās.

No Latvijas sportistēm pagājušajā sezonā kopvērtējumā visaugstāk ierindojās Aparjode, kura bija astotā, kamēr Tīrumai bija par punktu mazāk un attiecīgi devītā pozīcija. Zirne Pasaules kausa kopvērtējumā pagājušajā sezonā ierindojās 14.vietā, kamēr Elīna Ieva Vītola bija atrodama 35.pozīcijā.

Bērziņa pagājušajā sezonā startēja tikai Nāciju kausā, svētdien piedzīvodama debiju Pasaules kausa apritē.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru svinēja Jūlija Taubica no Vācijas, otrā bija Krievijas pārstāve Tatjana Ivanova, bet Viktorija Demčenko noslēdza vadošo trijnieku. Visas trīs sportistes svētdien būs ierindā Insbrukas trasē.

Pasaules kausa pirmajam posmam ir reģistrējušās 22 nācijas. ASV un Kanādas valstsvienības Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ Pasaules kausa posmos nepiedalīsies līdz pat 2021.gada janvārim

Plānots, ka 2020./2021.gada sezona notiks tikai Eiropas trasēs.

Turpmākās sacensības notiks trīs Vācijas trasēs - Altenbergā, Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra otrajā pusē trasē, kuras vieta vēl nav zināma, jo Pekinas olimpisko spēļu trasē sacensības šonedēļ tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu