Izraēlas basketbolisti nodrošina ceļazīmi uz EČ finālturnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Izraēlas izlases basketbolisti
Izraēlas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

Izraēlas vīriešu basketbola izlase pirmdien nodrošināja ceļazīmi uz 2022.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Izraēla Valensijas "burbulī" A apakšgrupas cīņā ar rezultātu 78:72 (16:18, 25:14, 21:20, 16:20) uzveica Poliju.

Uzvarētājiem 14 punktus guva Džeiks Koens, bet 12 punkti bija Galam Mekelam. Poļiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Mateušs Poņitka, kamēr 15 punkti bija Mihala Sokolovska rēķinā.

Vēlāk šajā grupā savā starpā cīnīsies Spānija un Rumānija.

A apakšgrupā līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir Izraēla, divas uzvaras četros mačos ir Polijai, vienu panākumu trīs cīņās guvusi Spānija, bet trīs neveiksmes ir Rumānijai.

Tikmēr Tallinā Itālija B apakšgrupā ar 70:66 (15:15, 21:16, 14:13, 20:22) guva virsroku pār Krieviju.

Itālijas izlasē karjeras labāko spēli aizvadīja Amadeo Tesitori, kurš guva 27 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Krieviem ar 11 punktiem un 11 bumbām zem groziem atzīmējās Andrejs Voroncevičs.

Pirmdien turpat Tallinā bija jānotiek Igaunijas un Ziemeļmaķedonijas duelim, taču Balkānu valsts komandā tika konstatēts Covid-19 uzliesmojums.

Apakšgrupā līdere ar trīs uzvarām trīs spēlēs ir Itālija, divi panākumi četros mačos ir Krievijai, viens trīs spēlēs - Igaunijai, bet Ziemeļmaķedonija zaudējusi abos aizvadītajos dueļos.

E apakšgrupā Gruzija Somijas pilsētā Espo ar 91:84 (27:24, 19:15, 19:15, 26:30) uzvarēja Šveici.

Gruzijai 24 punktus guva Tedass Makfeidens, bet 17 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles bija Tornikem Šengelijam. Šveicei 19 punktus guva un septiņas bumbas zem groziem izcīnīja Marko Mladžans, bet 17 punkti bija Roberto Kovačam.

E grupā pirmo vietu ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem Gruzija, bet pa vienam panākuma ir trīs cīņas aizvadījušajām Serbijai un Somijai, kā arī četrus dueļus nospēlējušajai Šveicei.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no nākamā gada tika pārcelts uz 2022.gadu. Finālturnīrs aiznākamgad notiks no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Bez turnīra saimniecēm ceļazīmes nodrošinājušas arī Horvātija, Grieķija, Bosnija un Hercegovina un Izraēla. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu