Latvijas handbola izlase janvārī uzņems Rīgas domes kausu un cīnīsies EČ kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas handbola izlase
Latvijas handbola izlase Foto: Latvijas Handbola federācija (handball.lv)

2021.gada janvāra sākumā Latvijas vīriešu handbola izlasei paredzēts aizvadīt ikgadējo pārbaudes turnīru "Rīgas Domes kausu" uz Itālijā iecerētas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Lai gan spēles pret Itālijas valstsvienību bija paredzētas martā, EHF nolēma pārplānot eksistējošo kvalifikācijas spēļu grafiku, kurā nobīdes izraisīja Covid-19 vīrusa izplatība. Kā jau iepriekš informēts, arī Latvijas handbola izlasei novembrī tika atceltas spēles pret Norvēģiju un Baltkrieviju.

Sagatavošanās process šīm spēlēm sāksies uzreiz pēc Ziemassvētkiem. 28.decembrī izlases spēlētāji sabrauks vienuviet, lai sāktu treniņnometni.

Uzreiz pēc treniņnometnes - 4. un 5.janvārī - Latvijas handbola izlase aizvadīs pārbaudes turnīru "Rīgas Domes kauss", kas tradicionāli jau daudzus gadus norisinās tieši janvārī. Šajā turnīrā piedalīsies četras komandas - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas vīriešu handbola izlases.

Turnīrs tiks spēlēts "Final 4" versijā. 4.janvārī pirmajā pusfināla spēlē tiksies Igaunija ar Somiju, bet otro pusfināla spēli aizvadīs Latvijas un Lietuvas izlases spēlētāji. 5.janvārī tiks spēlētas fināla spēles, tomēr neatkarīgi no tā, vai Latvijas izlase cīnīsies par pirmo vai trešo vietu, tā savu spēli aizvadīs kā otro spēli šajā dienā.

Šobrīd jau ir nolemts, ka spēles norisināsies bez skatītājiem neatkarīgi no valstī noteiktajiem vīrusa izplatības ierobežojumiem, lai nodrošinātu maksimālu drošību sportistiem. Tādēļ abas Latvijas izlases spēles būs skatāmas tiešraidē LTV7 ēterā.

Uzreiz pēc pārbaudes turnīra izlase dosies uz Itāliju, lai jau 7.janvārī aizvadītu izbraukuma spēli, un tūlīt pat atgriezīsies Latvijā, lai 10.janvārī Valmierā piedalītos atbildes spēlē.

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs ir satraukts par spēlētāju gatavību janvārī

"Šobrīd Latvijas čempionātā spēles nenotiek, un arī daudzi spēlētāji nevar trenēties kopā ar komandām, bet tikai individuāli. Izpaliek arī svarīgā spēļu prakse. Cerams, ka šis posms neietekmēs sagatavotību, un iekavēto mēģināsim atgūt treniņnometnes laikā," LHF citē Veršakova teikto.

Viņš arī piebilst, ka vēl nav skaidrības par ārzemju spēlētājiem. "Cerams, ka mūsu leģionāriem nebūs problēmu ar ierašanos uz treniņnometni. Jau novembrī izjutām spiedienu no klubiem. Mūsu izlases spēlētāji savos klubos ir nozīmīgi, tāpēc ar viņiem rēķinās, un klubu vadības cilvēki vēlas, lai šie spēlētāji atgrieztos atpakaļ pēc iespējas ātrāk, bez jeb kādām problēmsituācijām," stāsta Veršakovs.

Latvijas Handbola federācijas izlašu direktors Arvis Juzups informē, ka arī uz šo sabraukumu Latvijas handbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts pieliek nemainīgs un ir tāds pats kā tika izsludināts oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu