"Australian Open" tenisa turnīrs varētu sākties 8. februārī

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
"Australian Open" tenisa korts
"Australian Open" tenisa korts Foto: AFP/SCANPIX

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs tenisā "Australian Open" nākamgad varētu sākties 8.februārī, trešdien ziņo Austrālijas mediji.

Austrālijas prese vēsta, ka turnīra direktors Kreigs Tailejs spēlētājus informējis par turnīra iespējamo norisi, sākot ar 8.februāri. 

Jau iepriekš bija zināms, ka nākamgad visi Austrālijā plānotie tenisa turnīri notiks Viktorijas štatā, kas tikai nesen izbeidza ārkārtējo situāciju, jo oktobrī štatā bija liels Covid-19 uzliesmojums.

"Pagājis laiks, taču jaunākās ziņas liecina par "Australian Open" norisi 8.februārī," teikts noklīdušajā vēstulē, kuru Tailejs nosūtījis spēlētājiem. "Tenisistiem no 15.janvāra karantīnā būs jāpavada divas nedēļas, taču ar Viktorijas štata valdību ir panākta vienošanās, ka spēlētāji drīkstēs turpināt gatavošanos turnīram."

Tailejs vēstulē norādīja, ka spēlētāji, kuri pēc ierašanās Austrālijā nodos negatīvus Covid-19 testus, būs tiesīgi arī pašizolācijas laikā aizvadīt treniņus.

Austrālijas Tenisa federācija šo informāciju trešdien vēl nav apstiprinājusi, vien norādījusi, ka gala lēmums vēl tiek gaidīts no Viktorijas štata valdības.

Covid-19 radītās pandēmijas dēļ šosezon tika atcelts prestižais Vimbldonas turnīrs, bet atlikušie divi "Grand Slam" - "US Open" un Francijas atklātais čempionāts - notika vēlāk nekā ierasts.

Vēl pagājušajā nedēļā Austrālijas čempionāta rīkotāji atklāja, ka turnīra norise plānota no 18. līdz 31.janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu