"Riga FC": Apbalvošanā piedalījās tie, kuri nebija saslimuši vai bija izveseļojušies no Covid-19

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" komanda svin 2020. gada Latvijas futbola virslīgas čempionu titulu
"Riga FC" komanda svin 2020. gada Latvijas futbola virslīgas čempionu titulu Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas čempiones futbolā "Riga" apbalvošanas ceremonijā piedalījās tikai tie komandas dalībnieki, kuri nebija saslimuši vai bija izveseļojušies no Covid-19, informē vienība.

"Riga" sestdien paziņoja, ka svētdien neaizvadīs "Optibet" Latvijas futbola virslīgas pēdējās kārtas spēlē. Atbildot uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas 2020.gada 30.novembrī uzdoto jautājumu, klubs sniedzam šādu informāciju par apstākļiem, kuros komanda atteica ierašanos uz maču.

"Riga" uzsver, ka komandu skāra plašākā Covid-19 saslimšana starp Latvijas virslīgas komandām. No 2020.gada 16.novembra līdz 2020.gada 20.novembrim Covid-19 saslimšana tika konstatēta 29 komandas spēlētājiem un apkalpojošajam personālam. Kopš saslimšana tika konstatēta, tika pārtraukti visi "Riga" komandas treniņi.

Galvaspilsētas klubs atsauc atmiņā arī 26.novembra spēli, kurā "Riga" tikās ar RFS komandu. 

"Tobrīd ar Covid-19 joprojām nebija saslimuši tikai astoņi komandas spēlētāji. Lai nodrošinātu spēlei nepieciešamo spēlētāju skaitu, pirms šīs spēles tika veikti Covid-19 testi tiem saslimušajiem spēlētājiem, kuri jutās salīdzinoši labāk. Pēc negatīvu testa rezultātu saņemšanas, spēlē tika atļauts piedalīties trim šādiem spēlētājiem," raksta klubs.

Pēc 2020.gada 26.novembra spēles spēlētāji, kuri tajā piedalījās pēc Covid-19 pārslimošanas, sūdzējušies par sliktu pašsajūtu. Komandas ārsts esot pārbaudījis viņu veselības stāvokli un konstatējis, ka dalība spēlē bija izraisījusi šo spēlētāju fizisku pārslodzi, kura acīmredzami saistīta ar nepietiekamu atlabšanu pēc slimības. 

"Tika secināts, ka Covid-19 pārslimojušo spēlētāju pāragra piedalīšanās spēlēs var kaitēt viņu izveseļošanās procesam un var atstāt ilglaicīgas (iespējams, paliekošas) negatīvas sekas uz viņu veselību," uzsver klubs.

2020.gada 28.novembrī tika veikta komandas spēlētāju anketēšana, lai noskaidrotu viņu pašsajūtu. Tika konstatēts, ka Covid-19 pārslimojušie spēlētāji savu fizisko pašsajūtu novērtēja ar 4-5 ballēm no desmit. 

"Lai nepieļautu kaitējumu spēlētāju veselībai, tika nolemts, ka spēlē pret "Ventspils" komandu nepiedalīsies neviens spēlētājs, kurš ir pārslimojis Covid-19. Diemžēl "Riga" komandai nebija iespējams piesaistīt citus spēlētājus, lai nodrošinātu spēlei nepieciešamo spēlētāju skaitu. Tādēļ 2020.gada 28.novembrī tika paziņots par "Riga" komandas nepiedalīšanos spēlē ar "Ventspils"," skaidro "Riga".

LFF Disciplinārlietu komitejas jautājumā lūgts skaidrot minētos apstākļus kontekstā ar virslīgas čempionu kausa pasniegšanu komandai. Sociālajos tīklos tika pausts sašutums, ka komanda, kas nepiedalās mačā, atzīmē čempiontitula izcīnīšanu.

"Riga" informā, ka kausa pasniegšanas pasākums notika ļoti īsu brīdi. Tā laikā Latvijas virslīgas čempionāta izpilddirektors Ainārs Dakša pasniedza komandai izcīnīto kausu, notika komandas spēlētāju un apkalpojošā personāla fotografēšanās un komanda noskatījās šim pasākumam par godu organizētu uguņošanu. 

"Pasākums kopumā ilga ne vairāk kā 15-20 minūtes. Pasākumā piedalījās tikai tie komandas dalībnieki, kuri nebija saslimuši, vai bija izveseļojušies no Covid-19. Spēlētāju piedalīšanās šādā pasākumā bez būtiskas fiziskās aktivitātes nav salīdzināma ar spēlētāju piedalīšanos futbola spēlē ar intensīvu fizisko slodzi. Tādēļ tika atzīts, ka spēlētāji var piedalīties šādā pasākumā, nekaitējot viņu atlabšanai no Covid-19," raksta klubs.

"Riga" par Latvijas čempioni kronēta trīs gadus pēc kārtas un nākamsezon spēlēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu