Lebrons pagarinās līgumu ar "Lakers"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Viens no pēdējās desmitgades pasaules labākajiem basketbolistiem Lebrons Džeimss pagarinās līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers", vēsta "The Athletic" apskatnieks Šams Čaranja. 

(Papildināts viss teksts.)

Džeimss, kurš decembra beigās svinēs 36. dzimšanas dienu, pagarinās līgumu uz diviem gadiem par 85 miljoniem ASV dolāru. To Čaranjam apstiprinājis Džeimsa pārstāvošās aģentūras "Klutch Sports" vadītājs Riks Pols.

Līgums pagarināts līdz 2022./2023. gada sezonas beigām.

"Lakers" rindās Džeimss aizvadījis divas sezonas, šosezon palīdzot Losandželosas komandai iegūt 17. čempiontitulu kluba pastāvēšanas vēsturē. 

Pats Džeimss ir četrkārtējs NBA čempions. Viņš pasaules spēcīgākajā līgā triumfējis arī Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers" sastāvos. 

Džeimss četras reizes atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, kā arī 16 reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

ASV izlases sastāvā viņš kļuvis par divkārtēju olimpisko spēļu čempionu.

Aizvadītajā sezonā viņš 67 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 25,3 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas un 10,2 reizes rezultatīvi piespēlēja. Izslēgšanas turnīrā "Lakers" zvaigzne 21 duelī caurmērā guva 27,6 punktus, izcīnīja 10,8 bumbas zem groziem un veica 8,8 rezultatīvas piespēles.

Džeimsa jaunais līgums beigsies 2023. gadā, kad viņa dēls Bronijs Džeimss pabeigs vidusskolu un varēs pieteikties NBA draftam, ja līga un spēlētāju asociācija vienosies par noteikumiem, kas absolventiem uzreiz ļauj kļūt par profesionāļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu