Vērienīgā NBA darījumā Vestbruks kļūst par Bertāna un Pasečņika komandas biedru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rasels Vestbruks un Lebrons Džeimss
Rasels Vestbruks un Lebrons Džeimss Foto: EPA/Scanpix

Vērienīgā maiņas darījumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards", kuru pārstāv Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks, ieguvusi vienu no līgas lielākajām zvaigznēm Raselu Vestbruku.

"Wizards" ieguvusi Vestbruku apmaiņā pret Džonu Volu un nākotnes NBA drafta pirmās kārtas izvēli, trešdien paziņoja Vašingtonas klubs un Hjūstonas "Rockets" komanda.

Abi saspēles vadītāji ir vieni no vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem NBA. Viņi abi nākamajā sezonā katrs saņems vairāk nekā 41 miljonu ASV dolāru.

Sarunas par šādu darījumu sākās jau novembra vidū, taču ģenerālmenedžeri Tomijs Šepards ("Wizards") un Rafaels Stouns ("Rockets") vienošanos panākuši tikai tagad.

Zīmīgi, ka iepriekš Ziemeļamerikas medijos Šeparda izteikumi lika domāt, ka "Wizards" negrasās Volu aizmainīt un ka runas par šādu maiņas darījumu ir tikai baumas.

Vestbruks ir labi pazīstams ar "Wizards" galveno treneri Skotu Bruksu. Viņi iepriekš septiņus gadus kopā nostrādāja Oklahomasitijas "Thunder".

ESPN vēsta, ka Vestbruks un cita līgas zvaigzne Džeimss Hārdens esot norādījuši "Rockets" kluba vadībai, ka viņi šajā starpsezonā grib pārcelties uz citām komandām. Hārdens vēloties doties uz Rodona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets".

32 gadus vecajam Vestbrukam ir spēkā līgums uz trim sezonām par 133 miljoniem ASV dolāru. Viņš piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē deviņas reizes pēdējo 10 gadu laikā.

Vestbruks un Oskars Robertsons ir vienīgie spēlētāji NBA vēsturē, kuri sezonā vidēji spēlē izcēlušies ar "triple-double" - vismaz 10 gūti punkti, 10 izcīnītas atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles.

30 gadus vecais Vols nav spēlējis kopš 2018. gada 26. decembra, izlaižot divas sezonas Ahileja cīpslas un ceļgala traumu dēļ. Viņam ir trīs gadu līgums par atalgojumu 132 miljoni ASV dolāru.

"Nevar laist garām iespēju iegūt Vestbruka kalibra un rakstura spēlētāju, raugoties komandas gan īstermiņa, gan ilgtermiņa nākotnē," kluba paziņojumā norāda "Wizards" ģenerālmenedžeris Šepards.

"Tomēr lēmums pārtraukt sadarbību ar Džonu, kurš ir viens no labākajiem spēlētājiem kluba vēsturē, bija ārkārtīgi grūts. Tas, ko viņš nozīmē mūsu organizācijai un komūnai, ir nenovērtējams un netiks aizmirsts."

"Wizards" galvenais treneris Brukss vadīja "Thunder" no 2008. līdz 2015. gadam, kad Oklahomasitijas komandā spēlēja  Vestbruks.

"Rasela sasniegumi laukumā runā paši par sevi, bet viņa azarts un vēlme uzvarēt padara viņu par patiesi unikālu spēlētāju," sacīja Brukss.

"Lai cik ļoti nepacietībā gaidu iespēju sadarboties ar viņu [Vestbruku], tikpat ļoti man ir žēl atvadīties no Džona. Viņš ir viens no sīkstākajiem un apdāvinātākajiem spēlētājiem, kādiem esmu bijis līdzās, un novēlu viņam visu to labāko."

Vestbruks savā karjerā 11 no 12 sezonām pavadījis "Thunder", bet pagājušajā sezonā pārstāvēja "Rockets". NBA regulārajā čempionātā 878 spēlēs vidēji mačā viņš guvis 23,2 punktus, veicis 8,3 rezultatīvas piespēles, izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu un pārtvēris 1,7 bumbas.

2017. gadā Vestbruku atzina par NBA regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. 2015. un 2017. gadā viņš kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju, bet 2018. un 2019. gadā par sezonas labāko spēlētāju rezultatīvo piespēļu rādītājā.

Vols visu NBA spēlētāja karjeru kopš 2010. gada pārstāvēja "Wizards". NBA regulārajā čempionātā 573 mačos vidēji gūti 19,0 punkti, veiktas 9,2 rezultatīvas piespēles, izcīnītas 4,3 atlēkušās bumbas un pārtvertas 1,7 bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu