Nurmagomedovs cenšas panākt MMA iekļaušanu olimpiskajās spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: EPA/Scanpix

Jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzne Habibs Nurmagomedovs no Krievijas cenšas palīdzēt šim cīņu sporta veidam iekļūt olimpisko spēļu programmā, vēsta ESPN.

32 gadus vecais Nurmagomedovs ir "Ultimate Fighting Championship" (UFC) organizācijas pasaules čempions svara kategorijā no 66 līdz 70 kilogramiem. 

Nurmagomedovs karjerā izcīnījis 29 uzvaras, taču zaudējumu nav piedzīvojis. Viņš paziņojis par karjeras beigām, bet daudzi sagaida, ka viņš vēl cīnīsies.

Uzbekistānā notikušajā preses konferencē Nurmagomedovs norādīja, ka viņš jau strādā, lai palīdzētu MMA kļūt par olimpisko sporta veidu.

Krievijas cīkstonis uzskata, ka MMA ir labas izredzes iekļūt 2028. gada Losandželosas olimpisko spēļu programmā.

"MMA iekļaušana olimpisko spēļu programmā ir viens no maniem lielākajiem uzdevumiem pāris nākamajos gados. Mēs jau pie tā strādājam," sacīja Habibs.

Nurmagomedovs atklāja, ka viņš mēģina vienoties par tikšanos ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Tomasu Bahu.

"Olimpiskajās spēlēs boksā nomainīja cimdus, jo viņi negrib, lai būtu asinis. Ņemot vērā televīzijas reitingus un sponsoru darījumus, MMA olimpiskajās spēlēs varētu intereses ziņā konkurēt ar vieglatlētiku un futbolu," uzskata Nurmagomedovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu