Covid-19 dēļ Brieža sāncensis Glovackis nevarēs cīnīties par WBO titulu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas boksera Maira Brieža bijušais pretinieks polis Kšištofs Glovackis inficējies ar Covid-19, tāpēc viņš 12. decembrī Londonā (Lielbritānija) nevarēs aizvadīt cīņu par WBO pasaules čempiona jostu.

34 gadus vecais Glovackis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja pērn Rīgā, skandalozajā duelī piekāpjoties Briedim. Viņi cīnījās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, un likme bija arī WBO pasaules čempiona josta, kas Briedim vēlāk tika atņemta.

Polijas bokseris ir bijušais WBO pasaules čempions. Viņš karjerā 33 cīņās cietis divus zaudējumus - pret Briedi un ukraini Oleksandru Usiku.

Glovackim bija paredzēta cīņa par šobrīd vakanto WBO pasaules čempiona titulu pret Lielbritānijas bokseri Lorensu Okoliju, tomēr duelis nenotiks, jo polis inficējies ar Covid-19.

27 gadus vecais Okolijs karjerā ir nepārspēts - 14 uzvaras (11 nokauti). Viņa pārstāvji meklē citu pretinieku, kurš 12. decembrī varētu aizvadīt cīņu.

Okoliju pārstāv ietekmīgā boksa promouteru kompānija "Matchroom Boxing", kas sadarbojas ar pasaules smagsvaru čempionu Entoniju Džošua.

12. decembrī Džošua centīsies aizstāvēt IBF, IBO, WBA un WBO pasaules čempiona titulus duelī pret Bulgārijas bokseri Kubratu Puļevu.

Okolija un Glovacka tikšanās ringā bija paredzēta kā viena no iesildošajām cīņām pirms vakara galvenā dueļa starp Džošua un Puļevu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu