Septiņus ģimenes locekļus zaudējušais Taunss: Katru dienu kļūst tikai grūtāk un grūtāk

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Karls Entonijs Taunss
Karls Entonijs Taunss Foto: AP/Scanpix

Covid-19 ir ietekmējis daudzu sportistu dzīves, bet, iespējams, nevienu citu tas nav skāris tik smagi kā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Minesotas "Timberwolves" komandas zvaigzni Karlu Entoniju Taunsu, kurš šī bīstamā vīrusa dēļ ir zaudējis savu māti Žaklīnu un vēl sešus ģimenes locekļus.

Ir grūti iedomāties, kam Taunss tagad iet cauri. Basketbolistam no savas mātes nācās atvadīties jau 24 gadu vecumā, kad viņas dzīvību paņēma Covid-19 vīruss. "Kopš māte devās uz slimnīcu, mēs vairs neesam bijuši psiholoģiski stabili," sarunā ar "The Athletic" žurnālistu Džonu Kravčinski sacīja basketbolists. "Katru dienu kļūst tikai grūtāk un grūtāk."

Taunss atgriežoties atpakaļ treniņnometnē, neuzskata, ka basketbols spēs remdēt sāpes, jo būs grūti aizvadīt spēles zinot, ka māte nevarēs vērot sava dēla sniegumu.

"Bet tas dod man iespēju gremdēties labās atmiņās. Es domāju, ka tā būs vienīgā terapija, ko saņemšu," atzīsts centra spēlētājs.

Situācija basketbolista ģimenē un radinieku pulkā neuzlabojas, jo daudzi joprojām saskaras ar Covid-19 vīrusu un "Timberwolves" zvaigzne daudz ir sevi mentāli un fiziski upurējis, cenošoties pasargāt sev tuvos cilvēkus. "Man ir tik liela atbildība - uzturēt savu ģimeni labi informētu un veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai pasargātu viņu dzīvības," izeicās Taunss.

Arī citas personas Minesotas "Timberwolves" organizācijā ir saskārušās ar līdzīgām sirdssāpēm kā komandas līderis. Galvenais treneris Raiens Saunders 29 gadu vecumā zaudēja savu tēvu un vienu no labākajiem draugiem.

"Es biju gatavs atmest visam ar roku," pirms pagājušās sezonas, teica Saunders. Savukārt, komandas saspēles vadītājs Rikijs Rubio savu māti zaudēja 25 gadu vecumā. Basketbolistu ilgi pēc tam mocīja depresija un vainas apziņa. "Es bieži tajā sezonā jutos kā nonācis ellē," atzina Rubio.

Ja kāds tagad spēj iedomāties kā Tauns jūtās, tad tas ir komandas galvenais treneris un komandas biedrs Rubio.

"Sāpes, kuras mēs piedzīvojam ne tikai kā spēlētāji, bet kā vīrieši, mūs var saistīt, tas var palīdzēt veidot ķīmiju. Mums jābūt kā ģimenei. Komandai ir jābūt mūsu otrajai ģimenei," stāsta Rubio. Taunss nav kautrējies abiem prasīt padomu kā tikt pāri šim smagajam laikam. Viņš arī atzīst, ka ir saņēmis labus padomus un pasakās visai komandai un organizācijai kopumā, ka ir saņēmis lielisku atbalstu šajā grūtajā brīdī.

Karls Entonijs Taunss
Karls Entonijs Taunss Foto: AP/Scanpix

Basketbolists atzīst, ka viņš tagad, iespējams, turpinās spēlēt, jo, lai arī, māte arī vairs "neatrodoties šai saulē" tas dod viņam lielu motivāciju.

"Es tiešām vienkārši jūtu, ka tas bija manas mātes spēks, kas man deva spēku pat vienkārši piecelties un doties ārā no mājas," sacīja Taunss.

Grūti iztēloties kā Taunss pēc šiem grūtajiem pārdzīvojumiem ģimenē, spēs atgriezties atpakaļ basketbola laukumā. 2019./2020. gada sezonā Тaunss vidēji spēlē guva 26,5 punktus, savāca 10,8 atlēkušās bumbas, veica 4,4 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,2 metienus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu