Video ⟩ Rīgas "Dinamo" izcīna pārsteidzošu uzvaru "bullīšos" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgas "Dinamo" komanda pirmdien izbraukumā negaidīti pārspēja vienu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēcīgākajiem klubiem Sanktpēterburgas SKA, svinot panākumu ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:1, 1:0, 0:0, 3:2) pēcspēles metienu sērijā.

Vārtus rīdzinieku labā guva Metjū Majone, Džeisī Lipons un Miks Indrašis, bet izšķirošo "bullīti" iemeta Lauris Dārziņš, kurš sērijā kopumā realizēja divus pēcspēles metienus.

83 sekunžu laikā atraktīvā pirmā perioda vidū mājinieki ar diviem metieniem no zonas vidus panāca divu vārtu pārsvaru, izceļoties Ivanam Morozovam un Maltem Stremvalam.

26.minūtē rīdzinieki jau kārtējo reizi pēdējās spēlēs izmantoja vairākumu, pēc Pāvela Černova un Denisa Paršina piespēlēm ripu vārtos bez apstādināšanas raidot Majonem - 1:2.

Tomēr jau nākamajā minūtē Stremvals no vārtu priekšas guva savus otros vārtus spēlē, izmantojot Andreja Kuzmenko piespēli no aizvārtes.

32.minūtē viesi pietuvojās atkal tikai vienu vārtu deficīta attālumā no SKA. Pēc Mārtiņa Dzierkala un Džordana Mareja piespēlēm vārtus no labā iemetiena apļa guva Lipons, raidot ripu vārtu tālajā stūrī.

Izlīdzinājumu "dinamieši" panāca 52.minūtē pretuzbrukumā. Indrašis pa labo pusi iegāja SKA zonā, piespēlēja vidū Kristapam Sotniekam, kuram ieskaitīta rezultatīva piespēle. Viņa metienu ar ķērējcimdu atvairīja Mihails Berdins, taču tieši uz nūjas Indrašim - 3:3.

Pēdējās septiņās spēlēs Indrašis ir guvis vismaz vienu rezultativitātes punktu, kopumā septiņi vārti un trīs piespēles.

Priekšpēdējā pamatlaika minūtē pie Berdina vārtiem iespēja gūt vārtus bija Paršinam, taču no vārtu priekšas viņš trāpīja tieši ķērējcimdā.

Pagarinājumā Stremvals bija tuvu "hat-trick", nokļuvis Staņislava Gaļimova vārtu priekšā. Rīdzinieki neizmantoja divus vairākumus, un taču bija meistarīgāki "bullīšos".

Paršins iemeta jau pirmajā mēģinājumā, Vladimirs Tkačovs atbildēja ceturtajā sērijā - 1:1. Kuzmenko piektajā sērijā izvirzīja vadībā jau mājiniekus, bet Dārziņš atstāja cerības uz uzvaru, ieliekot ripu Berdinam padusē - 2:2.

Septītajā sērijā Dārziņš ar savu firmas gājienu, slidinot ripu un virs tās ar nūju veicot māņu kustības pa kreisi un labi, piemānīja Berdinu un ieslidināja ripu jau tukšā vārtu stūrī. Kuzmenko meta garām, un Rīgas "Dinamo" bija uzvarējusi.

Dinamo" ar 15 punktiem 32 mačos joprojām ir pēdējā vietā līgā, kamēr SKA ar 47 punktiem 35 cīņās Rietumu konferencē ir otrā.

Šosezon abas vienības savā starpā tikās pirmo reizi.

Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā līdz šim bija tikušies 40 reizes, no kurām 12 gadījumos pārāki bija rīdzinieki.

Pēc spēles ar SKA nākamais mačs "Dinamo" divas dienas vēlāk paredzēts ar Čerepovecas "Severstaļ", kas pagājušajā nedēļā no sastāva atbrīvoja Robertu Bukartu. Nu viņš pievienojies Rīgas "Dinamo".

Pēteris Skudra uz divām izbraukuma spēlēm līdzi ņēmis trīs vārtsargus, desmit aizsargus un 14 uzbrucējus, starp kuriem nav savainojumu guvušais Genādijs Stoļarovs.

Tāpat "Dinamo" sastāvā nebūs aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs un Patriks Zabusovs, kuri pievienojušies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs izbraukuma spēlēm pret SKA un "Severstaļ":

vārtsargi - Staņislavs Gaļimovs, Iļja Proskurjakovs, Zeins Makintairs;

aizsargi - Jānis Jaks, Metjū Majone, Roberts Mamčičs, Džordans Marejs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Tonijs Sunds, Ondržejs Vitāseks, Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Pāvels Černovs, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgēņijs Gračovs, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Jānis Švanenbergs, Gļebs Zirjanovs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu