Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Lipons: Šī uzvara palīdzēs mūsu pārliecībai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisī Lipons
Džeisī Lipons Foto: Dinamo Rīga/Twitter

Uzvara pret vienu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēcīgākajām komandām Sanktpēterburgas SKA palīdzēs Rīgas "Dinamo" hokejistu pārliecībai, uzskata kanādiešu uzbrucējs Džeisī Lipons.

Rīgas "Dinamo" pirmdien izbraukumā ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienos pārspēja SKA hokejistus, kuri ar 47 punktiem 35 mačos ieņem otro vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, sešus punktus atpaliekot no Maskavas CSKA.

Lipons spēlē pret SKA guva savus pirmos vārtus Rīgas "Dinamo" rindās un kopumā KHL čempionātā. Viņam šī ir pirmā sezona Eiropā. Pirms tam viņš spēlēja Ziemeļamerikā, kanādietim ir vairāk nekā 400 spēļu pieredze Amerikas Hokeja līgā (AHL) un deviņi mači Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Komanda, pret ko šovakar cīnījāmies, bija tiešām ļoti meistarīga. Iesākām nedaudz lēnīgi, kā dēļ viņiem izdevās arī izvirzīties vadībā. Labi, ka mēs laicīgi spējām gūt pirmos vārtus, samazinot rezultātu līdz minimumam. Vairākums mums pēdējā laikā strādā. Vairākuma realizācija ir atslēga uzvarētām spēlēm. Ir ļoti patīkami pārspēt komandu, kura kopvērtējumā ir tik augstu," kluba mājaslapā citēts Lipons.

SKA vārtsargs Mihails Berdins pagājušajā sezonā spēlēja AHL čempionātā kopā ar Liponu vienā komandā "Manitoba Moose".

"Forši gūt vārtus pret sev zināmu vārtsargu - pagājušajā sezonā spēlējām vienā komandā AHL. Šis vārtu guvums noņem nastu no maniem pleciem. Kādu laiku nebija izdevies gūt vārtus. Reizēm tā notiek - sezonā viss nerit kā iecerēts. Tad atliek vien strādāt. Cerēsim, ka tagad, jau ar mierīgāku prātu, izdosies vēl gūt vārtus."

Panākums pret SKA rīdziniekiem šosezon ir tikai piektā uzvara 32 mačos. Otro reizi uzvara izcīnīta "bullīšos", vēl vienu panākumu izdevies gūts papildlaikā, bet divas uzvaras izcīnītas pamatlaikā.

"Šāda uzvara bija ļoti nepieciešama. Šis panākums palīdzēs mūsu pārliecībai. Jau kādu laiku laukumā rādām labu sniegumu, izdarām vairāk metienus pa pretinieku vārtiem, taču pie uzvaras nespējām tikt. Ar citām sajūtām tagad dodamies uz priekšu. Darīsim visu, lai šīs sajūtas izdotos turpināt," teica Lipons.

18 spēlēs Rīgas "Dinamo" rindās Lipons guvis vienus vārtus, veicis divas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -4.

Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs trešdien pret Čerepovecas "Severstaļ".

KHL kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem joprojām atrodas pēdējā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu