Ošs: Ar labu un organizētu spēli varam parādīt savu pretspēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Ošs un Antonijs Černomordijs
Mārcis Ošs un Antonijs Černomordijs Foto: Latvijas Futbola federācija

Ar kvalitatīvu un organizētu spēli Latvijas vīriešu futbola izlasei 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā ir iespēja parādīt savu spēku, sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) pauda aizsargs Mārcis Ošs.

Cīrihē notikušajā izlozē noskaidrojās, ka Latvijas vīriešu futbola izlase 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas G grupā tiksies ar Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru.

Pārdomās par pretiniekiem sarunā ar LFF dalījās Šveicē spēlējošais Ošs un šogad par Latvijas vicečempionu kronētais RFS pārstāvis Jānis Ikaunieks.

"Ir valstsvienības, pret kurām esam jau spēlējuši, pret kurām esam spēlējuši veiksmīgi. Tāpat ir valstsvienības, pret kurām piedzīvotas rūgtas atmiņas. Ir arī izlase, pret kuru ļoti gribas uzspēlēt, pret kuru es pats vēl neesmu spēlējis - tā ir Nīderlande," izlozi rezumē Ošs.

"Mūsu grupā ir laba kompānija, kurā ar labu un organizētu spēli varam parādīt savu pretspēku."

Ošs neslēpa, ka visvairāk vēlas spēlēt tieši ar Nīderlandi, taču būtisks faktors ir līdzjutēju klātbūtne. Aizsargs pauda cerību, ka faniem būs iespēja spēles vērot klātienē.

"Gribētos, lai var izbaudīt lielā futbola atmosfēru un lielo futbolu vispār. Katrs, kurš ikdienā ne tik bieži spēlē šādā līmenī, ļoti gaida tādas spēles," piebilda aizsargs, kurš ļoti vēlējies spēkus izmēģināt pret Angliju vai Šveici, kur pavada jau trešo gadu.

Ošs nepiedalījās Latvijas izlases iepriekšējos dueļos pret Turciju, bet tos mačus vēroja no malas kā līdzjutējs.

"Manuprāt, tās bija ļoti kvalitatīvas un labas spēles mūsu izpildījumā. Bija redzams spēles zīmējums, bija kārtīga pretspēle. Varēja redzēt, ka turki īsti nezināja, kā pret mums spēlēt. Mūsu komanda darbojās ar milzu pašatdevi, metās zem bumbām, lai izcīnītu punktus. Un izcīnīt punktus Turcijā vairāku desmitu tūkstošu skatītāju klātbūtnē, cīnoties pret spēlētājiem, kuri ikdienā spēlē Top-5 čempionātos - tas ir labs rādītājs. Tas pozitīvisms, domāju, jāpārnes arī uz šo ciklu," motivācijas un ticības pilns bija Ošs.

Tikmēr Ikauniekam spēle pret Turciju bija īpaša, jo 2014.gada 13.oktobrī pussargs 19 gadu vecumā pret šo izlasi debitēja Latvijas valstsvienības rindās. Viņš todien laukumā pavadīja visas 90 minūtes, palīdzot Latvijai "Skonto" stadionā cīnīties neizšķirti 1:1.

"Atceros to spēli diezgan spilgti. Var teikt, ka "Skonto" stadions bija gandrīz pilns toreiz. Beigās varējām arī izraut uzvaru. Labs moments bija Kasparam Dubram pēc standartsituācijas. Nesanāca [izraut uzvaru], bet viņi bija labāki tajā spēlē, dominēja, taču savu neizšķirtu mēs dabūjām," debiju izlasē atminējās pussargs.

Ikaunieks kopumā bija apmierināts ar izlozi un pauda pārliecību, ka pret nomināli vājāko Gibraltāru ir jāizcīna maksimālie seši punkti.

"Arī no pirmā groza dabūjām komandu, kurā ir pilns ar superzvaigznēm, kuri vienmēr bijuši pasaules elitē un cīnījušies par medaļām. Arī vidējos grozos - mums visiem labi zināmie turki, kuriem parasti "iekožam" un paņemam savus punktus, tā pati Melnkalne, ar ko pavisam nesen spēlējām. Tiesa, tā nesenā spēle nav salīdzināma ar to, kādi mači mūs gaida tagad. Un arī norvēģi, kuriem ir jauni un talantīgi spēlētāji," pretiniekus nedaudz raksturoja Ikaunieks.

Pussargs norādīja, ka Latvijas izlasē ienākuši vairāki spēlētāji, kuriem pret šāda līmeņa komandām pieredzes nav, tāpēc mači tiek gaidīti ar īpašām sajūtām.

"Atceros maču Nīderlandē. Bija, man liekas, ap piecdesmit tūkstošiem skatītāju. Tā ir superīga atmosfēra. Tās ir atmiņas, kas paliek uz ilgu, ja ikdienā nespēlē tajā līmenī. Un tādi mači ir iespēja katram sevi apliecināt, pārbaudīt savus spēkus tajā līmenī," norādīja RFS spēlētājs.

Ikaunieks bija pārliecināts, ka cikla pirmo spēli mājās pret Melnkalni latvieši var sākt ar uzvaru, taču nākamajos divos dueļos ar Nīderlandi un Turciju jau sagaida krietni grūtāks eksāmens.

Latvijas izlasei kvalifikācijas turnīrā pirmais mačs mājās 24.martā gaidāms pret Melnkalni. Trīs dienas vēlāk viesos paredzēta tikšanās ar Nīderlandi, bet 30.martā latvieši viesosies Turcijā.

Pēc tam nākamais mačs 1.septembrī Rīgā paredzēts pret Gibraltāru, trīs dienas vēlāk Latvijā viesosies norvēģi, bet 7.septembrī viesos gaidāma atbildes spēle pret Melnkalni. 8.oktobrī Latvijā būs redzama Nīderlandes izlase, trīs dienas vēlāk arī Turcijas valstsvienība, bet 13. un 16.novembrī viesos būs jātiekas ar Norvēģiju un Gibraltāru.

Eiropas zonā izlases sadalītas pa desmit apakšgrupām - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Gatavošanās Pasaules kausa finālturnīram nav iztikusi bez starpgadījumiem, piemēram, rīkotāji tiek vainoti korupcijā, lai iegūtu tiesības uz četrgades vērienīgākā sporta notikuma organizēšanu. Tāpat Katara saņēmusi kritiku no cilvēktiesību aizsardzības organizācijām par darbaspēka sliktajiem apstākļiem.

Pašreizējā pasaules čempione ir Francija, kas fināla Krievijā ar 4:2 pārspēja Horvātiju. Trešo vietu ieņēma Beļģija, kas ar 2:0 pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu