Milānas "Inter" Čempionu līgas sezona ir beigusies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Milānas "Inter" pēc bezvārtu neizšķirta trešdien savā laukumā UEFA Čempionu līgas mačā ar Doņeckas "Šahtar" palika pēdējā vietā grupā un beidza šīs sezonas Eiropas kausu sacensības.

Milānas "Inter" mājās nespēja pārspēt viesu vārtsargu, spēlējot 0:0 (0:0) ar Doņeckas "Šahtar" un palaižot garām iespēju pakāpties uz otro vietu grupā un apdzīt Menhengladbahas "Borussia".

Šo milāniešu klupienu izmantoja Madrides "Real" un "Borussia", kuru savstarpējais mačs Madridē beidzās ar 2:0 (2:0) mājinieku labā.

Abus vārtus mača 9. un 32.minūtē guva Karims Benzemā.

Spēkiem vislīdzīgākajā B grupā ar desmit punktiem finišēja "Real", ar astoņiem punktiem otro vietu ieguva "Borussia", tikpat punktu ir "Šahtar" futbolistiem, kuri turpinās sezonu Eiropas līgā, bet ceturto vietu ar sešiem punktiem ieņēma "Inter".

A un C grupās jau pirms pēdējās kārtas bija zināmas trīs no četrām komandām, kuras turpinās sezonu Čempionu līgā. Pēdējo ceļazīmi trešdien nopelnīja Madrides "Atletico", kas A grupā viesos ar 2:0 (1:0) pieveica "Salzburg".

Vārtus 39.minūtē guva Mario Ermozo un 86.minūtē Janiks Karasko.

Otrā grupas spēlē pašreizējie kausa glabātāji no Minhenes "Bayern" mājās pieveica Maskavas "Lokomotiv" (Krievija) - 2:0 (0:0).

63.minūtē vārtus uzvarētāju labā guva Niklass Zūle un 80.minūtē - Eriks Maksims Šupo-Motings.

Grupā ar 16 punktiem uzvarēja "Bayern", ar deviņiem punktiem finišēja "Atletico", četrus punktus guvusi "Salzburg", kas turpinās sacensības Eiropas līgā, bet ar trīs punktiem Eiropas kausu sezona beigusies "Lokomotiv".

C grupā jau bija zināms, ka tālāk tikusi Mančestras "City" un "Porto", taču abas uzvarēja arī pēdējos mačos.

Mančestras "City" mājās sagrāva Marseļas "Olympique" ar 3:0 (0:0), nosūtot Francijas dienvidu pilsētas komandu atvaļinājumā.

Tomēr pārliecinoša uzvara kļuva vien mača beigās, angļiem vārtus gūstot 48. (Ferans Toress), 77. (Serhio Agvero) un 90.minūtē (Rahīms Sterlings).

Vēl vienā mačā Pirejas "Olympiakos" mājās atzina "Porto" pārākumu ar 0:2 (0:1), taču nodrošināja vietu Eiropas kausa turpmākajās sacensībās.

10.minūtē viesus vadībā ar "pendeli" izvirzīja Otaviu, bet punktu mačam 77.minūtē pielika Mateuss Urive.

Mājinieku izredzes atspēlēties 79.minūtē vēl vairāk apgrūtināja Rubena Semedu otrā dzeltenā kartīte mačā.

Apakšgrupā pirmo vietu ar 16 punktiem ieņēma "City", otrā ar 13 punktiem ir "Porto", bet ar trim punktiem finišēja "Olympique" un Olympiacos" komandas, "aiz borta" paliekot marseļiešiem.

Jau ziņots, ka otrdien 14.minūtē tika pārtraukts H grupas mačs Parīzē starp Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un Stambulas "Bašakšehir", rezultātam esot 0:0.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka spēles pārtraukšanas iemesls bija Turcijas komandas trenera asistenta Pjēru Vebo skaļā balsī un ar lielu pārliecību paustais uzskats, ka mača ceturtais tiesnesis Sebastijans Koltesku ir lietojis vārdu "nēģeris".

Stambulas vienības speciālists vēlāk saņēma sarkano kartīti, bet mača galvenais tiesnesis piedāvāja spēli turpināt, Koltesku nomainot pret video tiesnesi. Vēlāk gan noskaidrojās, ka tādā gadījumā Koltesku ieņemtu video tiesneša vietu, kas nebija pa prātam nedz PSG spēlētājiem, nedz viesiem. Tāpēc abas komandas pēc desmit minūšu ilgām diskusijām laukumu pameta.

UEFA izlēma spēli ar citu tiesnešu brigādi turpināt trešdienas vakarā no brīža, kad tā tika apturēta.

Neimars guva vārtus 21., 38. un 50.minūtē, bet Mbapē izcēlās 42. un 62.minūtē, pirmos no vārtiem iesitot ar 11 metru soda sitienu, un sekmēja 5:1 (3:0) panākumu.

Mājinieki iesita pat sešus "golus", taču 39.minūtē gūtie Mičela Bakera vārti pēc videoatkārtojuma noskatīšanās netika atzīti aizmugures dēļ.

Goda vārtus grupas pastarīšu labā 57.minūtē guva Mehmets Topals.

Parīzes "Saint-Germain" ar 12 punktiem sešās spēlēs panāca "Leipzig", izcīnot pirmo vietu grupā labāko savstarpējo spēļu rādītāju dēļ. Mančestras "United" ar deviņiem punktiem ieņēma trešo vietu un Eirokausu sezonu turpinās pēc spēka otrajā Eiropas līgā, kamēr "Bašahšehir" ar trim punktiem finišēja pēdējā.

No D grupas sacensību nākamajā kārtā iekļuva 2019.gada čempione "Liverpool" un Bergāmo "Atalanta".

"Liverpool", kas jau bija nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā, viesos spēlēja 1:1 (1:0) ar Dānijas klubu "Midtjylland".

Mohameds Salāhs jau pirmajā minūtē izvirzīja vadībā viesus, bet izlīdzinājumu 62.minūtē ar 11 metru soda sitienu guva Aleksandrs Šolcs.

Arī pēc tam netrūka pārdzīvojumu, taču mačs beidzās neizšķirti. Šolcs 77.minūtē izcēlās vēlreiz, taču videoatkārtojums apliecināja, ka spēlētājs atradies aizmugures stāvoklī. Tāpat video 90.minūtē "atņēma" gūtos vārtus arī Takumi Minamino, fiksējot spēli ar roku.

Otrās vietas īpašnieks izšķīrās Amsterdamā, kur Amsterdamas "Ajax" ar 0:1 (0:0) piekāpās "Atalanta".

Vienīgie vārti tika gūti 85.minūtē, kad izcēlās Luiss Muriels.

79.minūtē mājinieki bija palikuši mazākumā, kad otru dzelteno kartīti mačā un noraidījumu no laukuma saņēma Raiens Grāfenberhs.

D grupā ar 13 punktiem finišēja "Liverpool", 11 punktus iekrāja "Atalanta", septiņi punkti palika "Ajax" futbolistiem, bet divi - "Midtjylland" vienībai.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļūst nākamajā kārtā, trešā pārceļas uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona ir beigusies.

Iepriekšējās sezonas čempioni tika noskaidroti Lisabonā astoņu komandu finālturnīrā. Titula mačā Minhenes "Bayern" ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

2020./2021.gada sezonas fināls paredzēts Stambulā, kur bija jānotiek aizvadītās sezonas galvenajai spēlei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu