Porziņģis ESPN vērtējumā zaudējis savas pozīcijas NBA labāko spēlētāju sarakstā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Salīdzinot ar sezonu iepriekš, kad ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN Latvijas basketbola zvaigzni Kristapu Porziņģi nosauca par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 34. labāko spēlētāju, viņš zaudējis savas pozīcijas. 

ESPN publicējis rangu no 50. līdz 11. pozīcijai ar basketbolistiem, kurus uzskata par labākajiem līgā 2020./2021. gada sezonā. 

Pirmo desmitnieku medijs publicēs vēlāk. 

Viens no Dalasas "Mavericks" komandas līderiem Porziņģis ierindots vien 41. pozīcijā, kas, salīdzinot ar 2019./2020. gada sezonu, ir par septiņām vietām zemāk. Viņa kritums tiek skaidrots ar savainojumu, kuru basketbolists guva izslēgšanas spēlēs Orlando, lai gan pirms iedzīvošanās traumā viņš bija viens no labākajiem spēlētājiem "burbulī". 

Tiesa, pirms pagājušās sezonas Porziņģis smagas kājas traumas dēļ nebija spēlējis 20 mēnešus. 

Aiz Porziņģa sarakstā atrodas (42.) Nikola Vučevičs, (43.) Džerens Džeksons juniors, (44.) Dreimonds Grīns, (45.) Gordons Heivords, (46.) Keriss Leverts, (47.) Viktors Oladipo, (48.) Kemba Volkers, (49.) Spensers Dinvidijs un (50.) Domants Sabonis.

Savukārt par Porziņģi labāki basketbolisti - (40.) Freds Vanvlīts, (39.) Malkolms Brogdons, (38.) Šajs Gildžess-Aleksandrs, (37.) Markuss Smārts, (36.) Rasels Vestbruks... 

ESPN veidotajā labāko basketbolistu top 100 iekļuvis arī Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs Dāvis Bertāns, kuram labāko sarakstā atvēlēta 61. vieta. 

Porziņģis iepriekšējā sezonā vidēji spēlē izcēlās ar 20,4 punktiem, 9,5 atlēkušajām bumbām un 2,0 bloķētiem metieniem.

2020./2021. gada sezona sāksies 22. decembrī, kad Ņujorkā Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" uzņems Goldensteitas "Warriors" komandu, bet Losandželosā notiks "Clippers" un iepriekšējās sezonas čempiones "Lakers" spēkošanās.

Dienu vēlāk sezonu sāks arī "Mavericks", kas bez Porziņģa sastāvā viesosies pie Fīniksas "Suns".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu