Video ⟩ "VEF Rīga" basketbolista Madsena "slam dunk" atzīts par Čempionu līgas nedēļas iespaidīgāko momentu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Madsens
Aleksandrs Madsens Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" kluba spēlētāja Aleksandra Madsena trieciens grozā no augšas atzīts par Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra trešās spēļu kārtas iespaidīgāko momentu, ceturtdien vēstīts "eurohoops.net" tīmekļa vietnē.

Kā ziņots, "VEF Rīga" Viļņā pārspēja "Rytas" ar 85:81 (28:12, 14:33, 18:18, 25:18).

"Vefiešiem" Maikla Kaizera kontā bija 18 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un četri bloķēti metieni, kā arī labākais lietderības koeficients spēlē - 30. 17 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un sešas kļūdas Kailam Almenam, 14 punkti Aleksandram Madsenam, kuram mača labākais +/- rādītājs 13.

11 punktus sakrāja Artis Ate, deviņus - Kristers Zoriks, astoņus - Aizeja Pinjeiro, pievienodams arī septiņas zem groziem izcīnītas bumbas un piecas kļūdas. Seši punkti Aigaram Šķēlem.

Mājinieku rindās 20 punkti un sešas atlēkušās bumbas Martinam Ehodam, 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Augustam Marčuļonim, 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Gītim Radzevičum, 11 punkti Kristjanam Kitsingam.

Īpaši "eurohoops.net" tīmekļa vietnē izcelts brīdis otrajā ceturtdaļā, kad no labā laukuma stūra Madsens ar driblu tika līdz grozam, ietriekdams bumbu tajā no augšas pāri Ehodam, kura augums ir 2,06 metri un svars - 115 kilogrami.

Ar groza guvumu Madsens panāca 35:33 "VEF Rīga" labā.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, C grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā, kamēr "Peristeri" šajā pašā grupā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Izslēgšanas turnīru sasniegs divas labākās komandas no katras apakšgrupas.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šogad tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija ir likusi organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Almens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu