"TTT Rīga" Eirolīgas otro apli aizvadīs Itālijā

CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: facebook.com/ "TTT Rīga"

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra otro apli aizvadīs Itālijas pilsētā Skio.

C apakšgrupā Skio "burbulī" no 19. līdz 22.janvārim cīnīsies mājiniece "Famila", "TTT Rīga", Krievijas klubs Jekaterinburgas UGMK un Spānijas komanda Žironas "Spar Citylift".

Rīdzinieces decembra sākumā Žironā C apakšgrupas "burbulī" zaudēja visās trīs spēlēs un otrajā aplī būs priekšā smaga cīņa par izslēgšanas turnīru.

Pēc trim spēļu kārtām zaudējumus nav cietusi UGMK, Žironas komandai ir divi panākumi, "Famila" - viens, bet rīdzinieces pie uzvarām trīs dueļos nav tikušas.

Pārējās trīs grupās miniturnīri notiks Salamankā (Spānija), Prāgā (Čehija) un Buržā (Francija).

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notiek vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tika sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā.

Ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu