Eiduka veic jaunu ierakstu Latvijas distanču slēpošanas vēsturē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

Patrīcija Eiduka svētdien Davosā izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā, veicot jaunu ierakstu Latvijas distanču slēpošanas vēsturē.

Sacensībās ar intervālu startu Eiduka finišēja pēc 25 minūtēm un 48,5 sekundēm, uzvarētājai Rozijai Brenanai no ASV zaudējot 58,7 sekundes.

Otro vietu ieņēma krieviete Jūlija Stupaka, kura bija 34,0 sekundes lēnāka par uzvarētāju, bet trešās vietas ieguvēja Keilija Svirbala no ASV atpalika 40,5 sekundes.

Eiduka visos starpfinišos bija pirmajā desmitniekā, distances vidusdaļā atrodoties pat piektajā pozīcijā. Finišā viņa tikai nepilnas trīs sekundes zaudēja slavenajai amerikānietei Džesijai Diginsai. Sacensībās piedalījās 53 sportistes.

Eiduka par savu sniegumu nopelnīja 31,52 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus, kas viņai ir karjeras labākais rezultāts.

Nevienam Latvijas distanču slēpotājam līdz šim nebija izdevies finišēt pirmajā desmitniekā Pasaules kausa sacensībās, taču jāņem vērā fakts, ka Davosā nepiedalās vairākas slēpošanas lielvalstis.

Sestdien Eiduka izcīnīja 14.vietu sprinta kvalifikācijā un pirmo reizi karjerā iekļuva finālsacensībās.

Pasaules kausa kopvērtējumā Eiduka ar 52 punktiem ieņem 26.vietu, bet U-23 konkurencē viņa ir piektā. Līdere ar 377 punktiem ir šajā nedēļas nogalē abās sacensībās uzvarējusī Brenana.

Svētdien norisinājās arī 15 kilometru brīvā stila sacensības vīriešiem, kur 48.vietu izcīnīja Raimo Vīgants, bet 59.pozīcijā bija Indulis Bikše.

Visu goda pjedestālu aizņēma Krievijas sportisti. Uzvaru ar finiša laiku 32 minūtes un 46,4 sekundes svinēja Aleksandrs Boļšunovs, 32,2 sekundes atpalika Andrejs Meļņičenko, bet 39,5 sekundes - Artjoms Maļcevs.

Vīgants uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 55,0 sekundes, tikdams pie 71,20 FIS punktiem, bet Bikše atpalika trīs minūtes un 32,8 sekundes, nopelnīdams 86,57 FIS punktus. Vīgantam U-23 sportistu konkurencē bija sestais labākais rezultātus.

Finišu sasniedza 77 distanču slēpotāji.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošs līderis ar 437 punktiem ir Boļšunovs

Jau ziņots, ka Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas distanču slēpošanas komandas atteikušās piedalīties tuvākajos divos Pasaules kausa posmos, kas decembrī notiks Davosā un Drēzdenē. Tāpat norvēģi neplāno piedalīties prestižajā "Tour de Ski" seriālā.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā dāmām uzvarēja Terēze Juheuga no Norvēģijas, savukārt starp vīriem uzvaru svinēja Aleksandrs Boļšunovs no Krievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu