Briedis: Varbūt Okolijs man piezvanīs un menedžeri sadarbosies (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis.
Mairis Briedis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis neizslēdz varbūtību, ka viņš varētu cīnīties pret Lorensu Okoliju no Lielbritānijas.

Okolijs sestdien Londonā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Viņa promotieris Edijs Herns pēc panākuma nākamo pretinieku sarakstā minēja arī Brieža vārdu.

27 gadus vecais Okolijs otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica Polijas bokseri Nikodemu Jezevski, kuram šis ir pirmais zaudējums karjerā.

Briedis vēl pirms Okolija un Jezevska cīņas sniedza interviju portālam "Boxing Social". Viņš prognozēja Lielbritānijas boksera panākumu.

"Ļoti labi pazīstu Nikodemu. Viņš bija vairākās manās treniņnometnēs pirms citām manām cīņām. Es ar viņu runāju, lai uzzinātu, kā viņš jūtas. Vaicāju, kā viņš ir sagatavojies. Viņš atbildēja, ka neviens nevar sagatavoties cīņai piecās dienās. Tomēr viņš ir labs cīkstonis," teica Briedis.

Okolija rēķinā tagad ir 15 uzvaras (12 nokauti), bet zaudējumu pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kg) bokseris karjerā vēl nav piedzīvojis.

29 gadus vecais Jezevskis karjerā izcīnījis 19 uzvaras (9 nokauti), piedzīvojis vienu neizšķirtu un tagad cietis arī pirmo zaudējumu.

Okolijam iepriekš bija paredzēta cīņa par WBO pasaules čempiona jostu pret Kšištofu Glovacki, taču Polijas bokseris inficējās ar Covid-19.

Pēdējā brīdī Okolijam piemeklēja citu pretinieku, taču WBO josta joprojām palikusi vakanta. Okolijs patlaban WBO rangā ir otrais aiz Glovacka.

Savu līdz šim pēdējo cīņu Glovackis aizvadīja pērn Rīgā, skandalozajā duelī piekāpjoties Briedim. Viņi cīnījās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, un likme bija arī WBO pasaules čempiona josta, kas Briedim vēlāk tika atņemta.

"Runājot par rezultātu - nu, Okolijs tomēr cīnās dzimtenē Anglijā. Nikodems izdarīs visu to labāko, bet viņam nebija laika sagatavoties. Redzēsim, tomēr man jāsaka, ka Okolijs uzvarēs," prognozēja Briedis.

"Tomēr es atbalstu Nikodemu. Pirms pāris mēnešiem viņš kļuva par tēvu. Šis viņam pašam, ģimenei un dēlam ir liels notikums. Liela iespēja," piebilda Latvijas bokseris.

"Kad uzzināju, ka Glovackis nevarēs aizvadīt cīņu, nodomāju, ka nostrādājusi karma. Ne tik ļoti pret viņu pašu, bet gan pret viņa komandu, kas lika man daudz šķēršļus pirms manas cīņas pret Junielu Dortikosu," atzina IBF pasaules čempions un Muhameda Ali trofejas uzvarētājs.

"Tomēr ceru, ka Glovackis atgriezīsies. Boksa ziņā viņam šis ir ļoti grūts laiks," pauda Briedis.

Lorenss Okolijs
Lorenss Okolijs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas bokseris pieļauj, ka viņš varētu stāties pretī Okolijam, kurš paziņojis, ka vēlas kļūt par pasaules čempionu un izcīnīt vairākas jostas.

"Varbūt Okolijs man piezvanīs un teiks - aiziet, uz priekšu! Pēc tam, ja promotieri strādās kopā, varbūt varēsim aizvadīt lielu cīņu pirmajā smagajā svarā."

Briedim šobrīd pieder IBF un žurnāla "The Ring" jostas, WBC tituls ir Kongo boksera Ilungas Makabu īpašumā, WBA "Super" čempions ir francūzis Arsens Gularmirjans, bet WBO josta ir vakanta.

Pagaidām vēl nav izlemts, vai Briedis turpinās cīnīties pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg), vai pāries uz smagsvariem.

"Šis bija labs gads un mūsu mērķis ir turpināt doties uz priekšu, doties uz augšu. Vienmēr to cenšamies darīt. Mērķis vienmēr ir darīt labāk un būt vislabākajam." 

Neskatoties uz Covid-19 izplatību, Briedim ir iespēja Rīgā aizvadīt treniņus un uzturēt sevi teicamā sportiskajā formā.

"Man ir privāta boksa treniņu zāle. Ārā varam skriet. Varam braukt ar riteni. Līdz ar to izolācija man nerada problēmas. Mēs neesam pārstājuši strādāt. Vienīgi plūdi mani atturēs no treniņiem," teica Briedis.

Latvijas bokseris izteica atzinīgus vārdu s WBC organizācijai, kas izveidojusi jaunu svara kategoriju "bridgerweight" (līdz 101,6 kg). Tas ir posms starp pirmo smago svaru un smagsvariem.

"Man šķiet, ka tas ir godīgs lēmums attiecībā pret cīkstoņiem. Ir ļoti liela svara starpība starp pussmagā svara kategoriju (līdz 79,4 kg), pirmo smago svaru (līdz 90,7 kg) un smagsvariem. Tāpēc tas ir interesanti. Nevar teikt, ka tas ir labs vai slikts, pirms tas tiek izmēģināts. Tāpēc redzēsim, vai jaunā svara kategorija strādās."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu