Latvijas kamaniņu sporta komanda PK posmā paliek piektajā vietā stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu sporta komanda ar Kendiju Aparjodi, Riku Kristenu Rozīti un Andri Šicu/Juri Šicu sastāvā svētdien Oberhofā ieņēma piekto vietu Pasaules kausa trešā posma stafetes sacensībās.

Uzvaru svinēja Vācijas komanda, kuras sastāvā bija Dajana Eitbergere, Fēliks Lohs un divnieku ekipāža Tonijs Egerts/Saša Benekens. Vācieši trasi veica divās minūtēs un 23,648 sekundēs.

Otro vietu ieņēma austrieši, kuri Vācijai zaudēja 0,036 sekundes, bet trešo vietu pārsteidzoši izcīnīja poļi, kuri bija 1,118 sekundes lēnāki.

Itālija uzvarētājiem zaudēja 1,126 sekundes, bet Latvija bija 1,298 sekundes lēnāka, atstājot aiz sevis Krieviju. Individuāli labāko rezultātu uzrādīja Aparjode, kura savā posmā bija ātrākā starp visu valstu sportistēm.

Sacensībās piedalījās desmit komandas, bet Čehija nesasniedza finišu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 260 punktiem ir Vācija, 225 punktus iekrājusi Austrija, 205 punkti ir Krievijai, bet 185 punkti un ceturtā vieta - Latvijai.

Sezonas pirmajā posmā Latvijas izlase komandu stafetē izcīnīja ceturto vietu. Stafetē piedalījās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī Kendija un Kristers Aparjodi.

Otrajā etapā ar brāļiem Šiciem kopā startēja Aparjodi, šim četriniekam spējot apsteigt Vāciju, kas ļāva izcīnīt bronzas godalgas.

Pagājušajā sezonā Oberhofā komandu stafetē Latvijas izlases rindās piedalījās brāļi Šici, Aparjode un nu jau karjeru beigušais Inārs Kivlenieks. Četriniekam izdevās izcīnīt bronzu.

Jau ziņots, ka pirms tam Aparjode izcīnīja trešo vietu un pirmo reizi karjerā pamatsacensībās kāpa uz goda pjedestāla.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs tikai Eiropā. 2020.gadā paredzētajos posmos nepiedalīsies ASV un Kanādas kamaniņu braucēji.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas pilsētā Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu