Covid-19 dēļ miris ģenerālmenedžeris, kura vadībā Ozoliņš izcīnīja Stenlija kausu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

72 gadu vecumā Covid-19 izraisīto komplikāciju dēļ svētdien Lasvegasā (ASV) mūžībā devies kanādietis Pjērs Lakruā, kurš bija ilggadējs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorādo "Avalanche" ģenerālmenedžeris un prezidents, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Lakruā kā ģenerālmenedžeris palīdzēja "Avalanche" komandai izcīnīt Stenlija kausu 1996. un 2001. gadā. Pirmajā reizē cīņā par trofeju piedalījās arī viens no Latvijas visu laiku labākajiem hokejistiem Sandis Ozoliņš, kurš vienīgais no latviešiem ticis pie šī kausa.

1995. gadā Ozoliņš maiņas darījumā pārcēlās no Sanhosē "Sharks" vienības uz Kolorādo komandu. "Avalanche" viņš pārstāvēja līdz 2000. gadam.

Savukārt otrajā reizē, kad tika izcīnīts Stenlija kauss, "Avalanche" komandu galvenā trenera amatā vadīja kanādietis Bobs Hārtlijs, kurš tagad ir Latvijas izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" stūrmanis.

Lakruā strādāja "Avalanche" klubā no 1996. līdz 2014. gadam, pārsvarā ģenerālmenedžera un prezidenta amatos. Pēdējā sadarbības sezonā viņš bija vecākais padomnieks.

"Avalanche" komandu laika posmā no 2003. līdz 2008. gadam trīsarpus sezonas pārstāvēja arī Latvijas hokeja aizsargs Kārlis Skrastiņš.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu