Video ⟩ NBA pārbaudes spēlē Kuruca "Nets" pārspēj Pasečņika "Wizards"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks (otrais no kreisās)
Anžejs Pasečņiks (otrais no kreisās) Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Wašingtonas "Wizards", kuras rindās no latviešiem bija vienīgi Anžejs Pasečņiks, guva piecus punktus, taču iespaidīgu sniegumu laukumā demonstrēja Kevins Durents, viņam aizvadot pirmo maču jaunajā komandā.

"Nets" mājās ar 119:114 (38:20, 30:30, 22:34, 29:30) uzvarēja "Wizards".

Dāvis Bertāns laukumā vēl nedevās, jo iepriekš viņam ieilga vīzas iegūšanas process, bet Pasečņiks nospēlēja sešas minūtes un 30 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, grozā raidot vienu no trim divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, kamēr "Wizards" ar viņu laukumā guva par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Tikmēr Kurucs "Nets" komandā laukumā pabija septiņas minūtes un 24 sekundes, to laikā izceļoties ar pieciem punktiem, vienu atlēkušo bumbu un vienu rezultatīvu piespēli. Viņš iemeta vienu no diviem trīspunktu metieniem, kā arī vienīgo divpunktu metienu. Kurucs arī pieļāva vienu kļūdu, bet "Nets" ar latvieti laukumā guva par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Savukārt Durents "Nets" komandā aizvadīja savu pirmo maču. Traumas dēļ basketbolists laukumā nebija devies 552 dienas, taču tas viņam neliedza izcelties ar 15 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Durents iepriekš pēdējo reizi laukumā devās 2019.gadā, kad tolaik viņa pārstāvētā vienība Goldensteitas "Warriors" spēkojās NBA finālā. Basketbolists atkārtoti traumēja ahileja cīpslu, kā rezultātā ilgu laiku pavadīja rehabilitācijā.

Otra "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings izcēlās ar 18 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem un četrām piespēlēm bija Rui Hačimura, kamēr Rasels Vestbruks un Bredlijs Bīls šo dueli izlaida.

"Priecājos atgriezties spēlē un sajust ritumu, kas man noteikti dos lielāku pārliecību," pēc pirmās spēles "Nets" rindās pauda Durents. "Tas ir labs solis, kas kalpos par labu atspērienu."

"Sezonas beigās vēlos demonstrēt elites spēlētāja cienīgu sniegumu. Izslēgšanas spēles - tur es vēlos būt savā labākajā formā. Smagi pie tā strādāju."

Jaunā sezona sāksies 22.decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu