Skudra: Rīgas "Dinamo" nepieciešama paaudžu maiņa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Kaspars Volonts/Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" šosezon vairāk uzvaru nav guvusi nelielu nianšu dēļ, taču nākotnes kontekstā būtu jādomā par paaudžu maiņu, otrdien pēcspēles preses konferencē pauda galvenais treneris Pēteris Skudra.

Rīgas "Dinamo" otrdien divreiz spēja panākt neizšķirtu, bet pārāka savstarpējā duelī izrādījās Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

"Dinamo" mājās ar 4:6 (3:2, 0:1, 1:3) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo", piedzīvojot jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Mājinieku labā vārtus guva Miks Indrašis, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts un Jānis Švanenbergs.

"Smagi zaudēt šādas spēles. Esam psiholoģiskā bedrē, jo visu atdodam un darām, lai vinnētu, bet ielaižam tik vieglus "golus", ka tas ir ārprāts," vilšanos pēc kārtējā zaudējuma neslēpa Skudra.

"Vārtsargiem viennozīmīgi ir jābūt labākiem."

Speciālists norādīja, ka komandas atdeve bijusi laba. Tāpat izdevies gūt četrus vārtus, taču komandu no līdzsvara izsituši trešā perioda ievadā zaudētie ceturtie vārti.

Skudra arī norādīja, ka vienībai nezināmu iemeslu dēļ neizdodas līdzīgās spēlēs izraut uzvaru. Otrdienas mačā panākumu izcīnīt patraucēja arī nopelnītie noraidījumi.

Spēlei pret "Torpedo" rīdzinieku rindās bija pieteikti 14 uzbrucēji un tikai seši aizsargi. Skudra norādīja, ka Tonijs Sunds un Ondržejs Vitāseks devušies palīgā savām izlasēm, taču Džordans Marejs iedzīvojies savainojumā. Viņam jau veikta operācija, kā dēļ aizsargs laukumā nedosies vismaz 2-3 nedēļas. Tāpat pirms spēles saslimis pieredzējušais Kristaps Sotnieks.

"Laukumā devāmies ar tiem aizsargiem, kuri bija mūsu rīcībā. Spēlēja visi, taču neslēpšu, ka vairums aizsargu bija gados jauni Latvijas hokejisti, tāpēc spēlēt bija pietiekami sarežģīti," norādīja Skudra. "Puišiem neko nevaru pārmest, jo visi centās, un acis dega, taču nedaudz pietrūka kvalitātes."

"Pretinieki spēlēja ātru hokeju, tāpēc aizsargiem noteikti nebija viegli. Gados jaunajiem hokejistiem šī bija laba pieredze, kas jāuzkrāj arī turpmāk."

Skudra iepriekš nav vairījies norādīt uz komandas nevienmērīgo fizisko sagatavotību, taču otrdienas duelī rīdzinieki piekopa gana aktīvu spēka spēli. Arī Skudra norādīja, ka fiziskās sagatavotības aspektā komanda ir augusi.

"Kopš 7.novembra, kad sākām visi kopā strādāt, fiziskajā ziņā lēnām ejam uz priekšu. Par fizisko sagatavotību pēdējās spēlēs jautājumu nav, taču jau uzsvēru, ka daudz ko izšķīra nianses. Pārāk viegli ielaižam vārtus," trūkumus "Dinamo" sniegumā minēja treneris.

"Dinamo" šosezon ir uzvarējusi vien piecās spēlēs, tāpēc Skudram tika vaicāts, kādi mērķi jānosprauž līdz sezonas beigām.

"Mums jāgūst vairāk uzvaru un pozitīvo momentu. Neviens rokas nav nolaidis un sezonu nav beidzis, katrs spēlē, šodien atmosfēra uz soliņa bija laba - daudz enerģijas. Tomēr vairākas nianses mums neļauj uzvarēt, tāpēc tās noteikti jāmaina. Arī vārtsargiem jāuzlabo savs sniegums," par mērķiem sezonas otrajā pusē stāstīja Skudra.

"Tagad spēlē daudz vairāk latvieši. Man patīk, kā spēlē brāļi Bukarti, taču uzskatu, ka "Dinamo" vajadzīga paaudžu maiņa. Sastāvā ir [Jānis] Švanenbergs un Ernests [Ošenieks], ar kuriem jāstrādā nedaudz citādāk, jo par KHL hokejistu nekļūst dažās nedēļās."

Skudra uzslavēja arī citus gados jaunos Latvijas hokejistus, bet piebilda, ka ar viņiem kvalitatīvs darbs jau jāsāk vasarā.

Nākamo maču rīdzinieki aizvadīs pirmdien, kad spēkosies ar "Soči" vienību, bet gada noslēgumā aizvadīs trīs spēles Minskā, Ņižņijnovgorodā un Maskavā.

Pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā tikās divas reizes, katrai izcīnot pa vienai uzvarai. Kopumā KHL čempionātā abi klubi pirms šī mača savā starpā tikušies 33 reizes, no kurām "Dinamo" uzvarējusi 14.

Dinamo" ar 15 punktiem 35 mačos joprojām ir pēdējā vietā līgā un Rietumu konferencē, kamēr "Torpedo" ar 40 punktiem 37 dueļos ir septītā Austrumu konferencē.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu