LHF grib atjaunot Latvijas sieviešu handbola valstsvienības darbību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas Handbola federācijas (LHF) vadības sanāksmē otrdien nolemts LHF padomei virzīt priekšlikumu atjaunot Latvijas sieviešu handbola izlasi un pieteikt to jau 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklam, trešdien paziņoja LHF.

15.decembra sapulcē piedalījās LHF viceprezidente Ivita Asare, kura par savas darbības fokusu izvirzījusi sieviešu handbola attīstības veicināšanu, LHF ģenerālsekretārs Normunds Blome, kā arī LHF izlašu direktors Arvis Juzups.

Jau martā izskanēja ideja par sieviešu izlases darbības atjaunošanu, tomēr darbi izpalika. Šobrīd iepriekš minētā trīs cilvēku komanda gatavo projektu, kuru piedāvāt LHF padomei, lai jau tuvākajā laikā tā varētu pieņemt lēmumu par izlases atjaunošanu, vēsta LHF.

"Esam nodefinējuši precīzus soļus, kas mums ir jāizdara, lai varētu atjaunot sieviešu izlasi. Protams, vēl ceļš ir ejams līdz galarezultātam, tomēr šajā brīdī izskatās, ka mums ir viss nepieciešamais, lai šo projektu realizētu", domā ģenerālsekretārs Blome.

Asare ir apņēmības pilna vēl šogad sakārtot darbus, kurus viņa sev ir izvirzījusi kā prioritātes, lai vīzija par Latvijas sieviešu handbola izlases atjaunošanu būtu realitāte.

Pēdējo reizi Latvijas sieviešu izlase startēja pirms četriem gadiem "Challenge Trophy" turnīrā, kur varēja piedalīties sportistes, kuras nav vecākas par 19 gadiem.

Pēdējos gados pārbaudes spēles ir aizvadījušas tikai pašmāju jaunatnes izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu