Latvijas U-19 vīriešu florbola izlase nākamgad PČ spēlēs vienā grupā ar mājinieci Čehiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Tero Vesalainen/ Shutterstock.com

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlase nākamā gada pasaules čempionātā (PČ) A apakšgrupā spēlēs ar mājinieci Čehiju, Slovākiju un spēcīgo Somiju, trešdien noskaidrojās Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) izlozē.

Nākamgad pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā no 28.aprīļa līdz 2.maijam notiks Čehijas pilsētā Brno.

Pasaules U-19 čempionāts nākamgad vairs nenotiks A un B divīzijās, visām 16 izlasēm spēkojoties vienā divīzijā. Izlases, balstoties pēc ranga vietas un sasniegumiem pagājušajā pasaules čempionātā, tika sadalītas četrās grupās pa četrām vienībām katrā.

Covid-19 dēļ atcēla Āzijas un Okeānijas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru, kā rezultātā vietu turnīrā automātiski ieguva Japānas, Jaunzēlandes un Austrālijas izlases. Pasaules čempionātam vēl var kvalificēties trīs Eiropas komandas un viena no Ziemeļamerikas vai Dienvidamerikas.

Vietu pasaules čempionātā jau nodrošinājušas 12 izlases: Čehija, Zviedrija, Somija, Šveice, Latvija, Slovākija, Dānija, Vācija, Norvēģija, kā arī jau minētās Japāna, Jaunzēlande un Austrālija.

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlases labākie sasniegumi līdzšinējos pasaules čempionātos bijusi 2001. un 2005.gadā izcīnītā ceturtā vieta. Pēc 2005.gada čempionāta, kas notika Cēsīs, Valmierā un Kocēnos, trīs reizes pēc kārtas latvieši finišēja piektajā pozīcijā. 2013.gadā latvieši ierindojās sestajā vietā, 2015.gadā ieņēma septīto vietu, bet pirms trim gadiem pasaules čempionātā, kas norisinājās Zviedrijas pilsētā Vekšē, atkal bija piektie.

Pagājušajā gadā Kanādas pilsētā Halifaksā Latvijas izlase cīņā par piekto vietu ar 6:5 uzvarēja Slovākijas vienaudžus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu