LBS: LU "Sporta māja" būtiski uzlabos studentu iespējas nodarboties ar sportu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunā Latvijas Basketbola savienības (LBS) ilgtermiņa sadarbība ar Latvijas Universitāti (LU), kas ietver arī topošās LU Akadēmiskā centra "Sporta mājas" izveidi, būtiski uzlabos studentu iespējas nodarboties ar sportu un palīdzēs LU basketbola komandām kļūt vēl stiprākām, paudis LBS prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja LU, Vējonis uzsver, ka universitātes aktīvā līdzdalība valsts basketbola dzīvē pārliecinoši apliecina studentu sporta lielo potenciālu. "Ar īpašām stipendijām jauniešiem nodrošinātas iespējas studēt un vienlaikus attīstīt basketbola prasmes, radošas iniciatīvas spēļu rīkošanā, jaunas programmas sporta speciālistu izglītošanā un veiksmīgi starti starptautiskajās studentu sacensībās - šīs un vēl citas LU aktivitātes stiprina Latvijas basketbolu un vairo mūsu spēles popularitāti studentu vidū," uzsvēra LBS prezidents.

Universitātē atzīmēja, ka basketbolam LU ir senas tradīcijas, un tas visos laikos ir bijis viens no populārākajiem sporta veidiem studentu vidū. Basketbola komanda "Latvijas Universitāte" ir viena no retajām sporta organizācijām Baltijā, kas basketbolistiem vienlaicīgi nodrošina iespēju iegūt augstāko izglītību, kā arī veic profesionālu darbu sporta jomā.

Tāpat basketbola klubs "Latvijas Universitāte" arī pandēmijas laikā turpina spēlēt "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā, piebilda universitātē.

Starp pēdējo gadu augstākajiem sasniegumiem minētas Latvijas studentu izlases izcīnītās bronzas medaļas Pasaules universiādē 2017.gadā, tās kodolu veidojot tieši LU basketbola sistēmas personālam un spēlētājiem, taču basketbola sistēmas galvenais darba rezultāta novērtējums ir vairāku spēlētāju nokļūšana augsta līmeņa profesionālajā basketbolā un pat iekļūšana nacionālajā izlasē.

"LU basketbolā ir senas tradīcijas, un mums tās pēdējo desmit gadu laikā izdevies turpināt un attīstīt. Sadarbībai ar LBS kļūstot ciešākai, redzam arvien jaunas formas un veidus, kā mijiedarboties un palīdzēt sasniegt kopīgus mērķus gan sporta, gan izglītības jomā," atzinis LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks.

Jau vēstīts, ka LU noslēgusi sadarbību ar LBS, Latvijas Florbola savienību, Latvijas Volejbola federāciju, kā arī gaidāma sadarbības līguma parakstīšana ar Latvijas Futbola federāciju par vēlmi ilgtermiņā sadarboties daudzpusējā sporta nozares attīstībā, īpaši izceļot topošās Sporta mājas izveidi LU Akadēmiskajā centrā Torņkalnā.

Paredzēts, ka līdz ar LU Akadēmiskā centra attīstību, Torņakalnā atradīsies "Sporta māja", kurā būs vairākas transformējamas zāles, kuras varēs piemērot dažādiem sporta veidiem. Plānots, ka multifunkcionālajā sporta kompleksā būs arī aerobikas zāles, deju zāle, sporta zāle, spēka zāle, sporta laboratorija, lielais un mazais baseins, masāžas, fizioterapijas un rehabilitācijas telpas, ģērbtuves, sauna, tiesnešu telpa, dopinga testu telpa, slavas zāle un koptelpas. Plānots, ka šis komplekss būs pieejams ne tikai LU saimei, un tā infrastruktūru varēs izmantot arī pārējie pilsētas iedzīvotāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu