Rīhimeki turpinās vadīt Latvijas vīriešu florbola izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Arto Rīhimeki
Arto Rīhimeki Foto: IFF

Latvijas Florbola savienība (LFS) pagarinājusi līgumu ar Latvijas vīriešu izlases galveno treneri Arto Rīhimeki, informē LFS.

Somu florbola speciālists turpinās vadīt valstsvienību līdz 2022.gada beigām, kad ar finālturnīru Šveicē būs noslēdzies kārtējais pasaules čempionāta cikls. 

Līdzšinējais līgums bija spēkā līdz šī gada nogalei, kad Somijā bija jānotiek pasaules čempionāta finālturnīram, kurš tika pārcelts uz 2021.gada decembri, līdz ar to izveidojusies unikāla situācija, kad planētas spēcīgākā vīriešu izlase tiks noskaidrota divus kalendāros gadus pēc kārtas.

Kā intervijā LFS atklāj Rīhimeki, lēmums par darba turpināšanu ar Latvijas izlasi viņam bija ļoti viegls. 

"Esmu patiesi izbaudījis katru stundu esot šajā amatā. Mums ir lielisks treneru un apkalpojošā personāla korpuss, kas palīdz pilnībā fokusēties tikai uz sportisko sniegumu. Skumji, ka tika pārcelts decembrī Helsinkos plānotais finālturnīrs, bet tam ir arī pozitīvie aspekti - mums būs papildus gads, lai gatavotos, kas būs īpaši noderīgi mūsu jaunajiem spēlētājiem," LFS citē Rīhimeki teikto.

Somijas speciālists uzsver, ka viņam ir liels gods strādāt ar treneriem un apkalpojošo personālu.

"Viņi ir augsta līmeņa profesionāļi savās jomās, kas sekmē mūsu kopīgo mērķu sasniegšanu. Atbalsts, kuru līdz šim esmu saņēmis no visiem iesaistītajiem, ir bijis izcils un es dedzīgi vēlos turpināt šo procesu," atzīmē Rīhimeki.

Visam esošajam treneru korpusam ir liela interese turpināt darbu ar komandu un viņš cer, ka šajā jautājumā skaidrība būs tuvākajā laikā. 

"Iespējams mums pievienosies fiziskās sagatavotības trenere no Somijas, ar kuru es sadarbojos strādājot klubā," atklāja Rīhimeki.

Viņaprāt, izlases kodolu finālturnīrā Helsinkos veidos spēlētāji, kuri jau ir izlases redzeslokā un ir piedalījušies treniņnometnēs.

"Taču mēs turpināsim meklēt jaunus talantus, kas varētu palīdzēt nākamajā ciklā, jo 2022.gada pasaules čempionāts Cīrihē arī nav aiz kalniem. Sešus mēnešus pirms iepriekšējā finālturnīra Prāgā mēs atradām Klāvu Jansonu, smagi strādājot ikvienam spēlētājam ir iespēja tikt pamanītam," komentē Rīhimeki.

Viens no lielajiem mērķiem šajā ciklā būs ceļazīmes izcīnīšana uz Pasaules spēlēm, kuru norise pārcelta uz 2022.gada vasaru.

Tāpat izlases treneris neslēpj, ka ir smagi atcelt daudzas plānotās treniņnometnes, bet apstākļi visām nacionālajām izlasēm ir vienādi. 

"No otras puses - ceram, ka varēsim visus resursus izmantot īsākā laika periodā nākamajā gadā, kas nodrošinās kvalitatīvu pirms čempionāta gatavošanās posmu ar daudzām treniņnometnēm. Pasaulē šobrīd notiek daudz svarīgāki procesi, uz kuru fona mūsu nometņu un turnīru atcelšana ir ļoti maznozīmīga. Domās esmu ar cilvēkiem, kuri ir cietuši no pandēmijas, zaudējuši ģimenes locekļus. Vēlu viņiem visu labāko un ceru uz gaišāku rītdienu," secina Rīhimeki.

Rīhimeki par Latvijas izlases galveno treneri kļuva 2017. gada jūlijā un pirmais cikls viņa vadībā tiek vērtēts kā veiksmīgs - komanda kvalificējās 2018.gada pasaules čempionāta finālturnīram, kurā izcīnīja piekto vietu, grupu turnīrā pamanoties pārspēt arī florbola "lielā četrinieka" pārstāvjus čehus. 2020.gada pasaules čempionāta cikls tika iesākts ar otrās vietas izcīnīšanu janvārī Liepājā notikušajā kvalifikācijas turnīrā un ceļazīmes iegūšanu uz finālturnīru Helsinkos.

Rīhimeki pats savulaik spēlējis florbolu augstākajā līmenī, jo pārstāvējis vairākus Somijas elites līgas klubus. Viņa lielākais sasniegums florbolista karjerā tika gūts 1995.gadā, kad kļuva par Somijas vicečempionu.

Trenera karjeru Rīhimeki sāka 2004.gadā, vispirms strādājot ar Somijas pirmās divīzijas komandu "Pirkat", bet tad vadot elites līgas klubu Tamperes "Koovee", ar kuru 2012.gadā izcīnīja Somijas čempionāta bronzas medaļas, kā arī divas reizes aizkļūstot līdz Somijas kausa izcīņas finālam.

Viņš vadījis arī Somijas otro izlasi un Somijas studentu izlasi, bet 2013.gadā kļuva par Zviedrijas kluba no Jenčēpingas galveno treneri. Savukārt 2014.gadā viņš devās uz Šveici, kur vispirms bija otrās līgas kluba Cūgas "United" galvenais treneris, bet no 2016.gada trenēja augstākās līgas vienību Klotenes "Jets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu