Rastorgujevam neveiksmīgs sniegums PK sprinta sacensībās Hohfilcenē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Pasaules kausa sprinta sacensībās divās šautuvēs kopumā pieļāva trīs kļūdas, ierindojoties 60.vietā, kamēr uzvaru izcīnīja Norvēģijas sportists Sturla Holms Legreids.

Uzvaru sprinta disciplīnā izcīnīja norvēģis Sturla Holms Legreids, kurš abās ugunslīnijās bija nekļūdīgs, tuvāko sekotāju Juhannesu Dāli apsteidzot par 7,9 sekundēm. Vēl viens norvēģis kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē savam tautietim zaudēja 19,9 sekundes, jo divreiz kļūdījās šautuvēs.

Uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojās vēl viens norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, viņam sekoja zviedrs Sebastians Sāmuelsons, kamēr sesto vietu izcīnīja ukrainis Dmitro Pidručnijs. Nākamās divas vietas aizņēma francūži Kentēns Fijons Majē un Emiljēns Žakelēns.

Rastorgujevs ceturtdien startēja ar pirmo numuru un pirmajā ugunslīnijā pieļāva vienu kļūdu. Pēc 5,6 kilometriem sportists atradās 42.pozīcijā. Otrajā šautuvē Rastorgujevs pieļāva vēl divas kļūdas, kas viņu ierindoja 61.pozīcijā. Kilometru līdz finišam Rastorgujevs pakāpās uz 59.vietu, bet finišu sasniedza 60.pozīcijā.

Latvijas vadošais biatlonists tikai par mata tiesu kvalificējās iedzīšanas sacensībām, kurās ierasti startē 60 sportisti, kuri sprintā uzrādījuši labākos rezultātus.

Edgars Mise pirmajā šautuvē kļūdījās vienu reizi, bet otrajā bija nekļūdīgs un finišēja 94.vietā. Viņš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 53,6 sekundes. Tikmēr Aleksandrs Patrijuks pirmajā ugunslīnijā neaizvēra divus mērķus, bet otrajā vēl trīs, sprintā ierindojoties 102.pozīcijā. Viņš uzvarētājam zaudēja nepilnas četras ar pusi minūtes.

Trasē Rastorgujevam bija 44. ātrākais solis, Patrijuks uzrādīja 92.ātrāko laiku, bet Mise - 104. starp 108 sportistiem.

Pasaules kausa sacensībās pēc viena posma izlaišanas atgriezās arī viens no Vācijas vadošajiem biatlonistiem Arnds Paifers. Pagājušajā piektdienā olimpiskais čempions personīgu iemeslu dēļ atsauca dalību no sacensībām.

Rastorgujevs pērn augstvērtīgāko rezultātu sprintā izcīnīja Čehijas trasē Nove Mesto, kur ierindojās 22.vietā. Pasaules kausa šīs sezonas pirmajā posmā turpat Kontiolahti viņš desmit kilometru sprintā ar divām kļūdām guļus šautuvē ierindojās 23.pozīcijā, bet otrajā posmā ar tikpat "pūdeļiem" ierindojās 42.vietā.

Pēcāk Hohfilcenē Rastorgujevs šautuvēs kopumā pieļāva trīs kļūdas, ieņemot 36.pozīciju.

2018.gadā alūksnietis Kontiolahti sprintā izcīnīja sudrabu, kas viņam šajā disciplīnā aizvien ir tikai viens no diviem goda pjedestāliem karjerā, otru sasniedzot distancē ar kopēju startu.

Sezonas pirmajās sprinta sacensībās startēja arī Renārs Birkentāls un Kirils Matjuhins, kuri attiecīgi ierindojās 88. un 96.pozīcijā. Otrajā etapā Roberts Slotiņš bija 79.vietā, kamēr Matjuhins 98. Tikmēr Hohfilcenē Misem 72.vieta, kas sportistam ir karjeras labākais sniegums, bet Slotiņš ierindojās 95.pozīcijā.

Slotiņš visus savus labākos rezultātus Pasaules kausā sasniedzis sprintā, 2015./2016.gada sezonā Krievijas posmā Hantimansijskā ierindodamies 71.vietā. Tikmēr Mise Hohfilcenē aizvadīs tikai savas otrās šīs sezonas sacensības.

Mise pēdējo divu sezonu laikā trīsreiz startējis PK posmos sprintā, ieņemot vietas no 83. līdz 96.

Pasaules kausa sprinta kopvērtējuma vadībā ar 199 punktiem ir J.T.Bē, Dāle iekrājis par 21 punktu mazāk, kamēr Sāmuelsons seko ar 157 punktiem. Rastorgujevs ar 23 punktiem ieņem 41.pozīciju.

Visu disciplīnu kopvērtējumā ar 344 punktiem līderis ir J.T.Bē, 286 punktus iekrājis Sāmuelsons, kamēr vadošo trijnieku ar 276 punktiem noslēdz Dāle. Rastorgujevs ar 63 punktiem aizņem 36.pozīciju.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Piektdien Pasaules kauss turpināsies ar dāmu 7,5 kilometru sprintu, kamēr sestdien un svētdien gaidāmas iedzīšanas un masu starta disciplīnas.

Latvijas izlase pirmajos divos posmos piedalījās neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim, kuri abos pirmajos Pasaules kausa posmos nepiedalījās.

Kā pirmie Kontiolahti ieradās Roberts Slotiņš, Annija Keita Sabule un Andrejs Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pirmajā PK posmā pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus abos pirmajos posmos Kontiolahti pildīja Intars Berkulis.

Hohfilcenē decembrī notiks divi Pasaules kausa posmi. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu