Latvijas tenisa izlasei "Fed Cup" "play-off" spēles pārceltas uz 2021. gada aprīli

CopyDraugiem X Whatsapp
Daniela Vismane un Aļona Ostapenko
Daniela Vismane un Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa izlasei 5. un 6.februāri ieplānotās Federāciju kausa "play-off" spēles pārceltas uz nākamā gada aprīli, ceturtdien paziņoja sacensību rīkotāji.

ITF 11.martā paziņoja, ka "Covid-19" vīrusa straujās izplatības dēļ uz nenoteiktu laiku pārceltas Federāciju kausa fināla sacensības, kā arī "play-off" turnīra spēles, kurās aprīļa vidū startēt bija paredzēts Latvijas izlasei.

Federāciju kausa fināls no 14. līdz 19.aprīlim bija paredzētas Budapeštā Lāslo Papa arēnā, bet nu jau fināls pārcelts uz nākamā gada 13.-18.aprīli, nemainot norises vietu.

Tikmēr Federāciju kausa "play-off" spēles, kas sākumā Covid-19 dēļ tika pārceltas uz nenoteiktu laiku, pēc tam paredzētas nākamā gada 5. un 6.februārī, pārceltas uz 16. un 17.aprīli.

Vienā no astoņiem "play-off" pāriem Latvijas izlasei paredzēta cīņa ar Indiju. Astoņu dueļu uzvarētājiem 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētāji atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

2022.gadā sagaidāms, ka sacensību kalendārs atgriezīsies iepriekšējās sliedēs.

Februāra sākumā Latvija ar Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu ierindā ar 2-3 Evretā piekāpās mājiniecēm ASV tenisistēm un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Vienu uzvaru Latvijas izlasei guva Anastasija Sevastova, kura Serēnai Viljamsai sagādāja pirmo zaudējumu Federāciju kausā kopš 1999.gada. Viljamsa iepriekš nebija zaudējusi 14 vienspēlēs pēc kārtas.

Latvijas sportiste vēlāk saņēma balvu par lielāko atdevi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu