NBA jaunajā sezonā komandas sastāvā varēs iekļaut 15 basketbolistus

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā komandas spēlēm varēs pieteikt 15 basketbolistus, kas ir par diviem vairāk nekā iepriekš.

Līgas valde priekšlikumu par 15 spēlētājiem vienā mačā apstiprināja ceturtdien. Iepriekš komandas pieteikumā varēja iekļaut 15 spēlētājus, bet laukumā drīkstēja doties vien 13.

Tāpat komandām ļauts sastāvā iekļaut divus basketbolistus, ar kuriem noslēgti divvirzienu līgumi.

NBA valde arī pievienojās Sacensību komitejas kolēģu paustajai iniciatīvai, iekļaujot oficiālajos noteikumos treneru pieprasīto epizodes atkārtojumu jeb "coach challenge". Šī iespēja speciālistiem kā izmēģinājuma versija tika piedāvāta aizvadītajā sezonā.

Līgas paziņojums vēsta, ka regulārajā sezonā treneri soģu lēmumu apšaubījuši 633 reizes, pieprasot epizodes atkārtojuma noskatīšanos. 281 gadījumā treneriem izrādījusies taisnība. Tikmēr izslēgšanas spēlēs šī opcija izmantota 67 reizes, no kurām 27 gadījumos tiesneši mainījuši savu sākotnējo lēmumu.

NBA jaunā sezona sāksies otrdien, atklāšanas dienā laukumā dodoties arī Rodiona Kuruca pārstāvētajai Bruklinas "Nets", kas tiksies ar Goldensteitas "Warriors".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu