Veterāns Lundkvists veselības problēmu dēļ izlaidīs visu nākamo NHL sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Henriks Lundkvists
Henriks Lundkvists Foto: AFP/SCANPIX

Pieredzes bagātais vārtsargs Henriks Lundkvists sirds problēmu dēļ būs spiests izlaist visu nākamo Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu.

Šajā starpsezonā Lundkvists un viņa iepriekš 15 sezonas pārstāvētā komanda Ņujorkas "Rangers" vienojās par līguma pēdējā gada izpirkšanu. Nedēļu vēlāk zviedrs pievienojās "Capitals", bet ceturtdien sarunā ar medijiem atklāja, ka nākamsezon nespēlēs.

"Nepievienošos "Capitals" komandai gaidāmajā sezonā. Vairākas nedēļas esmu konsultējies ar ārstiem, kuri noteikuši man problēmas sirdsdarbībā, tāpēc laukumā nedošos," skaidroja Lundkvists.

Vārtsargs norādīja, ka vēlas mazināt visus iespējamos riskus, tāpēc turpmākajos mēnešos viņš kārtīgi apsvērs savus nākamos soļus.

"Šis nav bijis viegls process. Kad saņēmu pēdējā testa rezultātus, sapratu, ka ir tikai viens rīcības plāns," piebilda vārtsargs.

Gaidāmajā sezonā bija plānots, ka Lundkvists spēles laiku dalīs ar 23 gadus veco Iļju Samsonovu.

Aizvadītajā sezonā Lundkvists spēles laiku dalīja ar 24 gadus vecajiem Krievijas vārtsargiem Aleksandru Georgijevu un Igoru Šestjorkinu. Lundkvists vārtos nospēlēja 30 spēles, Georgijevs 34, bet Šestjorkins 12 mačos izcīnīja desmit uzvaras.

Izslēgšanas spēļu kvalifikācijas turnīrā "Rangers" ar 0-3 piekāpās Karolīnas "Hurricanes". Zviedrs vārtos stājās divos mačos, bet Šestjorkins vienā.

Lundkvists jau vairāk nekā desmit gadus ir viens no populārākajiem sportistiem Ņujorkā. Īpaši pamanīts starp pārējiem NHL spēlētājiem viņš ir tāpēc, ka regulāri nēsā gaumīgus uzvalkus un tikpat kā nekad nav redzēts ikdienas drēbēs.

Karjeras laikā vārtsargs NHL aizvadījis 887 spēles, kurās izcīnītas 459 uzvaras. Šajā laika periodā viņš vidēji spēlē ielaidis 2,43 ripas, atvairot 91,8% raidījumu. 64 mačus Lundkvists nospēlējis "sausā" un visās iepriekš minētajās kategorijās ir līderis "Rangers" komandā.

Vārtsargu NHL draftā 2000.gadā septītajā kārtā izraudzījās "Rangers", bet vietu komandas sastāvā viņš izkaroja piecus gadus vēlāk.

2011./12.gada sezonā Lundkvists saņēma Vezina balvu, ko piešķir līgas labākajam vārtsargam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu